Green Valley wint miljoenenorder Antwerpen en Gent

26/01/2009 13:42

Green Valley BV

Digimeente BIS, het bestuursinformatiesysteem van Green Valley gaat het electronische besluitsvormingsproces ondersteunen voor de twee grootste steden van Vlaanderen, Antwerpen en Gent naast het Gentse OCMW (één van de grootste in Vlaanderen). De realisatie wordt uitgevoerd door Green Valley Belgium , in nauwe samenwerking met haar Nederlandse zuster die als penvoerder tekent.

Jeroen Wijnen, directeur Green Valley Belgium : 'Green Valley Belgium is wat kleiner dan Green Valley Nederland, reden voor ons om samen te werken met Nederland v oor een order van deze omvang. De realisatie wordt hoofdzakelijk een Belgische aangelegenheid waarbij we uitsluitend de specifieke know-how over ons bestuursinformatiesysteem (BIS) uit Nederland importeren. De verwachting is dat de automatisering leidt tot een efficiëntere en goedkopere besluitvorming voor Antwerpen en Gent. Via agendapunttypes is het mogelijk agendapunten te maken, gekoppeld aan een specifieke workflow voor een adequate behandeling van een vergadering van College van Burgemeester en Schepenen, gemeenteraad, districtsraden en commissies. Het unieke systeem maakt het mogelijk het scenario van meetings voor te bereiden en om notities, vragen en opmerkingen te beheren. Digimeente BIS voorziet in rapportering en opvolging van besluiten. Ook is het mogelijk om de vooruitgang en status van agenda's en agendapunten op te vragen. Dat kan zelfs live tijdens de zitting.'

De opdracht van Antwerpen, Gent en het Gentse OCMW aan Green Valley Belgium omvat de aankoop, installatie en ondersteuning van de software, verdeeld over drie fasen ter waarde van initieel ca. 1,5 miljoen Euro. Aansluitend is een optioneel onderhoudscontract van 10 jaar voorzien. Digipolis, de IT-partner van Antwerpen en Gent , begeleidt de implementatie.

Over Green Valley

Green Valley levert het gebruikersvriendelijk One-Click Content Managementsysteem, dat speciaal geschikt is voor de realisatie van websites, e-loketten en intranet voor overheidsinstanties. Green Valley is de Nederlandse marktleider voor E-Government CMS en portalsoftware, de hoofdorganisatie zetelt in Delft en kent twee internationale vestigingen. Vanuit Mechelen wordt de Belgische markt bediend.

Dankzij de hoogwaardige technologie en gebruikersvriendelijkheid kiezen vele gerenommeerde organisaties en instellingen voor de elegante software van Green Valley. In december 2007 won Green Valley op één avond zowel de E-Gov Award als de CMS Award Europe (in de categorie Overheid).





http://www.greenvalley.com