Achmea Groep


InShared stort overwinst terug aan klanten

26 januari 2009

Vandaag opent de nieuwe online schadeverzekeraar InShared zijn digitale deuren. InShared is de eerste verzekeraar die overwinsten gegarandeerd terugbetaalt aan klanten. Het geld dat gereserveerd is voor het uitkeren van schades maar niet is opgemaakt, laat de verzekeraar terugvloeien naar de verzekerden. De overwinst wordt uitgekeerd aan mensen die geen schade hebben geclaimd, waardoor iedereen profiteert. Door een lage kostenstructuur behoort InShared bovendien tot de goedkoopste verzekeraars in de markt. InShared is een initiatief van Achmea.

Cijfers open en bloot

Om de verzekerden te informeren over de hoogte van de overwinst, maakt InShared als eerste verzekeraar de premie-schadeverhouding permanent openbaar. Op de site is precies terug te vinden hoeveel premie InShared in totaal heeft ontvangen en hoeveel schade de verzekeraar heeft moeten uitkeren. Van het totale ingekomen bedrag reserveert InShared 80% voor het uitbetalen van schade; de overige 20% wordt gereserveerd voor de bedrijfsvoering en eventuele verliezen. Al het geld dat van de 80% niet is uitgekeerd aan schade, vloeit terug naar de verzekerden. `Op basis van de marktgegevens van de afgelopen jaren verwachten wij dat het ieder jaar tot uitkering komt', vertelt directeur Felix Tenniglo van InShared.

Zelf schade voorkomen

Klanten kunnen hun aandeel in de overwinst verhogen door zelf preventieve maatregelen te nemen om schade te voorkomen, zoals het installeren van rookmelders in huis, parkeersensoren op de auto of een alarmsysteem thuis. Op die manier hoeft er minder schade te worden uitgekeerd, waardoor er meer overwinst overblijft om terug te storten. Bovendien motiveert InShared klanten zo om actief mee te werken aan het voorkomen van schade.

Automatisch minder premie

InShared is de eerste verzekeraar die klanten online permanent inzicht geeft in het schadedossier. Tenniglo: `Zo weten klanten van dag tot dag waar ze aan toe zijn.' Bovendien is InShared de enige verzekeraar die de premie van de auto- en inboedelverzekering automatisch naar beneden bijstelt. `Dat is wel zo eerlijk omdat de auto toch ook met de tijd minder waard wordt', aldus Tenniglo. Ook voert InShared als een van de weinigen geen premieverhoging door nadat er schade geclaimd is.