Gemeente Diemen


Plaatsen ondergrondse afvalcontainers

Op steeds meer plekken verschijnen de ondergrondse afvalcontainers. Werkzaamheden
De gemeente en afvalbedrijf De Meerlanden zijn vorig jaar gestart met werkzaamheden om bovengrondse afvalcontainers ondergronds te plaatsen.
Ondergrondse containers hebben een grotere capaciteit en zien er netter uit. Het gaat om de containers voor het restafval en gft-afval. Als eerste worden de containers bij de hoogbouw geplaatst. Wanneer uw straat aan de beurt is krijgt u een brief met uitgebreide informatie thuisgestuurd.

Containers restafval
Het ondergronds plaatsen van een container duurt een dag. Op die dag is de container niet te gebruiken. De werkzaamheden eromheen (bestrating e.d.) duren ongeveer vijf dagen. Bewoners die gebruik maken van de containers krijgen van de Meerlanden een pasje thuisgestuurd om de container te kunnen openen en hun restafval te kunnen storten. Tot de bewoners het pasje hebben zijn de containers nog open en dus gewoon te gebruiken.

Containers gft-afval
De gemeente vindt het belangrijk dat het gft-afval apart wordt ingezameld: van een goede kwaliteit gft-afval kan compost worden gemaakt. Dit is een goedkope manier van afvalverwerking en bovendien goed voor het milieu. Reden genoeg dus om het gft-afval goed gescheiden te blijven aanleveren!
Om ervoor te zorgen dat het gft-afval niet vervuild wordt met gewoon huisvuil, worden de gft-containers afgesloten met een sleutel. Op verzoek kunt u een sleutel en een gft-emmertje krijgen. U kunt dit doorgeven aan de Servicelijn Openbare Ruimte. Heeft u nu al een sleutel voor een gft-container, dan kunt u deze gewoon blijven gebruiken.

Meer weten?
Heeft u vragen of opmerkingen of wilt u een sleutel voor een gft-container aanvragen?
U kunt (op werkdagen van 08.30 -12.30 en 13.30-16.30 uur) contact opnemen met de Servicelijn Openbare Ruimte via telefoonnummer 020 - 31 44 888.

Planning 2009
Eind januari gaan we verder met het plaatsen van de ondergrondse containers. De volgende straten komen dan aan de beurt: Tapijtschelp 14-120
Roggekamp 31-143
Tarwekamp 2-24,1-9,26-52,54-214
Schelpenhoek 2-186

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---