Politie Gelderland-Zuid

Lol trappen met metalen pijp

Nijmegen, 26-01-2009 o Zondag aan het eind van de middag, rond half zes, reden vijf mannen over de Oranjesingel in Nijmegen. Zij stopten bij een verkeerslicht dat op rood stond en hingen uit de raampjes van de auto en joelden tegen mensen die op dat moment de weg overstaken.

De mensen die over het zebrapad liepen, joelden terug, volgens verklaringen van de vijf mannen. Hierop stapten drie van de vijf mannen uit de auto en liepen op deze mensen af. Wat er toen precies gebeurde is de politie nog niet duidelijk. Net na dat moment reed een politieagent in zijn vrije tijd over de Oranjesingel en zag onenigheid en één van de inzittenden van de auto met een metalen pijp, waarna hij collegas belde. Die volgden de personenauto waar de vijf mannen weer mee waren vertrokken via het Keizer Karelplein naar de Graafseweg.

Aangehouden

Bij de kruising met de Neerbosscheweg kon de politie de auto staande houden. De vijf inzittenden, variërend in leeftijd van 20 tot 42 jaar, werden allen aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld. In afgenomen verklaringen zeggen zij dat ze alleen maar lol wilden trappen. De politie heeft de metalen pijp in beslag genomen en ook de auto, totdat de 25-jarige bestuurder uit Arnhem zijn verzekeringspapieren toont. Tot nu toe heeft de politie geen aangifte of melding ontvangen van mensen die zondagmiddag de Oranjesingel overstaken en met de loltrappers te maken kregen. De vijf mannen uit Arnhem, Velp en Meppel zijn daarom inmiddels in vrijheid gesteld. (13)

Laatst gewijzigd 26-01-2009 11:48 | © Regio Gelderland-Zuid |