Dienstenbond CNV

Nieuws

26 januari 2009

Leden CNV Dienstenbond wijzen eindbod FloraHolland massaal af

Leden van CNV Dienstenbond hebben zich in ledenvergaderingen zeer duidelijk uitgesproken. Het eindbod van FloraHolland voor een nieuwe cao is massaal afgewezen. Een overgrote meerderheid van 92% vindt het eindbod van FloraHolland te mager en niet acceptabel. CNV Dienstenbond heeft de directie van FloraHolland op de hoogte gebracht van de stemming. Voor CNV Dienstenbond is duidelijk dat het eindbod aanmerkelijk moet verbeteren om alsnog tot een akkoord te komen. Leden van CNV Dienstenbond hebben aangegeven actie te willen voeren als FloraHolland hiertoe niet bereid is. De directie van FloraHolland is nu aan zet.

Pijn
Leden van CNV Dienstenbond hebben vooral aangegeven erg veel moeite te hebben met de loonsverhoging van 2,75% voor een cao van 15 maanden. De pijn van de karige loonsverhoging wordt nog verergerd door de door FloraHolland voorgestelde stijging van de pensioenpremie voor werknemers in Aalsmeer. Deze stijging betekent dat werknemers honderden euro's per jaar meer moeten gaan betalen voor hun pensioen. Dat wordt onvoldoende gecompenseerd. Daarnaast vinden medewerkers dat er onvoldoende compensatie is voor de afschaffing van toeslagen als gevolg van de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. De harmonisatietoeslag die FloraHolland voorstelt is namelijk niet volledig en stijgt niet mee met toekomstige loonsverhogingen. Ook het verschuiven van de overwerkgrens voor groepen medewerkers stuit op veel weerstand. Voor CNV Dienstenbond blijft de inzet duidelijk: een loonsverhoging van 3,5%, volledige compensatie van verslechteringen en geen achteruitgang voor medewerkers.

Vervolg
CNV Dienstenbond heeft de bal bij FloraHolland gelegd. Zij zijn aan zet om te reageren op de duidelijke afwijzing van medewerkers. CNV Dienstenbond is van harte bereid om het eindbod open te gooien en voor medewerkers betere afspraken te maken. Maar FloraHolland zal dan wel over de brug moeten komen. CNV Dienstenbond zal binnenkort met kaderleden om de tafel zitten om het vervolg te bespreken. De leden van CNV Dienstenbond hebben in ieder geval uitgesproken bereid te zijn om over te gaan tot acties als er geen aanmerkelijke verbeteringen worden afgesproken. Zo ver is het echter nog niet. De directie van FloraHolland heeft de kans het signaal van medewerkers serieus te nemen en te luisteren naar de bezwaren.

Steun harder nodig dan ooit!
Het is juist nu belangrijk om een vuist te maken tegen FloraHolland. Samen staan wij sterk in onze eis voor een goede cao. Steun voor CNV Dienstenbond is daarbij van groot belang. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op deze site.