Politie Zaanstreek-waterland

Dronken vriendendienst

Krommenie, 26-01-2009 o Krommenie/Wormerveer, 26 januari -In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 38-jarige automobilist uit Krommenie en een 28-jarige bestuurder zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Eerstgenoemde had tweeënhalf keer zoveel drank op als toegestaan. De Krommeniër was omstreeks halféén op de Heiligeweg in zijn woonplaats aangehouden. Ondanks een zes uur durend rijverbod werd de auto van de man een uur later op de Borneostraat in Wormerveer opnieuw aan de kant gezet. Deze keer zat er een 28-jarige man achter het stuur. De man bekende even daarvoor op de bestuurdersstoel te zijn gaan zitten nadat zijn vriend ter hoogte van Plein 13 snel de auto aan de kant had gezet en was uitgestapt bij het zien van politie. De 28-jarige bestuurder bleek echter nog meer te hebben gedronken dan zijn vriend. De man had drieënhalf keer de limiet overschreden. Ook was hij achter het stuur gekropen terwijl zijn been tot zijn knie in het gips zat waarmee hij de verkeersveiligheid nog verder in gevaar had gebracht omdat hij nauwelijks zijn voet kon bewegen. Ten slotte bleek de man ook nog eens zonder rijbewijs te rijden.

Op de Guisweg in Zaandijk vorderde de politie zondagavond het rijbewijs in van een 28-jarige vrouw uit Zaandam. De automobiliste had ruim drie keer (1,68 promille) de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed. Een 26-jarige Zaandammer had evenveel gedronken en moest ook zijn rijbewijs inleveren. De Zaandammer werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Veldbloemenweg in Zaandam
aangehouden. Dezelfde nacht heeft de politie op de Oostzijde en de Heijermansstraat in Zaandam nog drie drankrijders aangehouden.