Rechtbank Amsterdam


Agenda en accreditatieregeling voor de zaak Passage

Rechtbank Amsterdam, 26 januari 2009 - Persbericht De strafzaak Passage, tegen 11 verdachten die betrokken zouden zijn bij liquidaties, begint op 9 februari 2009 in de beveiligde zittingszaal van de rechtbank Amsterdam - de bunker - aan de Zuidermolenweg 1 in Osdorp.
Alle zittingsdagen beginnen om 09.30 uur, maar iedereen wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn in verband met de toegang via de scanstraat.

Accreditatie
In de agenda staat aangeven op welke dagen zittingen zijn gepland. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de bunker. De pers dient zich vóór 4 februari a.s. te accrediteren bij de afdeling communicatie van de rechtbank via het accreditatieformulier. Dat geldt voor de eerste zittingsdagen en de zaak Perugia. Voor de pers is één plaats per medium beschikbaar. Het is niet mogelijk om meerdere personen aan te melden. De vertegenwoordigers krijgen een plaats op de publieke tribune.

Poolcamera
Het begin van de zitting op 9 februari wordt opgenomen door de NOS die de pool verzorgt voor audiovisuele media .Vertegenwoordigers van radio en televisie kunnen zich wenden tot de NOS (telnr: 035-6778052) voor het afnemen van beeld- en geluidsmateriaal.

Fotografen en tekenaars
Tekenaars krijgen een plaats op de publieke tribune. Voor fotografen is er een kort fotomoment op 9 februari om 09.20 uur. Ook fotografen en tekenaars dienen zich aan te melden via het accreditatieformulier.

Algemene informatie
In het gebouw aan de Zuidermolenweg is filmen, fotograferen en het maken van geluidsopnamen (behalve door de aangemelde media) verboden. Om die reden kunnen mobiele telefoons en andere apparatuur worden ingenomen.
Gebruik van laptops is alleen toegestaan in de perskamer.

Informatie bij:
Rechtbank Amsterdam
Afdeling voorlichting & communicatie
Tel: 020 541 2882
Email: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 26 januari 2009 Naar boven