Politie Hollands Midden

Persberichten 26/01 middag

Regio, 26-01-2009

Roelofarendsveen Auto tegen vangrail Een 45 jarige automobilist uit Den Haag is maandag 26 januari met zijn auto tegen de vangrail op de Rijksweg A4. De man reed om 12.45 uur in de richting van Amsterdam toen hij ter hoogte van Roelofarendsveen de controle over zijn voertuig verloor. De man schoot van de meest rechterrijstrook door naar links waar hij tegen de vangrail botste. De Hagenaar werd met een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Verkeersongeval Vrijdag 23 januari even voor 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Plaswijckweg met de Zuiderwerf. Een 48 jarige automobiliste uit Gouda reed vanuit de Zuiderwerf in de richting van de kruising. Daar zag ze een 58 jarige automobilist uit haar woonplaats over het hoofd. Deze bestuurder reed tegen de auto van de Goudse, week uit en kwam daarna tegen een boom tot stilstand. Omdat de Gouwenaar mogelijk nekletsel had opgelopen werd zijn auto opengeknipt om hem uit de auto te halen. De bestuurder, zijn 16 jarige dochter en de Goudse werden overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Controle drugs De politie heeft zaterdagavond 24 januari twee mannen van 19 jaar uit Nieuwerkerk aan den Ijssel aangehouden na een controle drugs. Tijdens de surveillance werden de twee inzittenden van een auto staande gehouden op de Mezendaal. Er werd een hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag-genomen.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Oplichting door verkoop stroopwafels Een 82 jarige bewoonster aan de Mezendaal is maandag 26 januari rond 10.30 uur opgelicht. Een stroopwafelverkoper kwam aan de deur en vertelde namens de Zilversmidschool in Schoonhoven stroopwafels te verkopen. De vrouw kocht een pakje van 5 euro en wilde eerst een biljet van 20 euro geven. De vrouw zag dat ze toch een biljet van 5 euro had waarop de verkoper dit zelf uit haar portemonnee pakte. Kort daarna kwam de verkoper weer aan de deur met het verhaal dat de buren verderop problemen hadden met wisselen. Hij vroeg de vrouw wisselgeld en vertelde terug te komen waarna hij enkele biljetten van 20 euro uit haar portemonnee pakte. De verkoper van rond de 20 jaar, met donkerblonde krullen, rende hierna weg om niet meer terug te keren. De politie heeft navraag gedaan bij andere bewoners waaruit bleek dat meerdere mensen een pak stroopwafels voor 5 euro hadden gekocht. De vakschool in Schoonhoven zegt dergelijke acties met stroopwafels nooit te hebben.

--- einde berichten ---