Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 26-01-2009

Politie houdt automobilisten met een slok teveel op aan

RIJEN - De politie heeft vanmorgen even na 01.00 uur in de Hoofdstraat een 23-jarige automobilist uit Rijen en op de Rijksweg een 50-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Tijdens een routinecontrole bleek dat beide bestuurders onder invloed van alcohol verkeerden. De ademanalyse op het bureau wees uit dat de Tilburger 375 ug/l aan alcohol in zijn bloed had en de Rijenaar, een beginnend bestuurder 120 ug/l. Beide mannen mochten na het verhoor, voorzien van een bekeuring het bureau verlaten.

Politie houdt mannen aan voor huiselijk geweld

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond rond 23.30 uur in een woning in de wijk Slotjes Oosterhout de 34-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 31-jarige Oosterhoutse ex-vriendin te hebben mishandeld en bedreigd. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

De verdachte en het slachtoffer kregen in de woning een
woordenwisseling over geld. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn ex- vriendin schopte en in het gezicht sloeg. Tijdens de mishandeling bedreigde hij haar woordelijk met de dood.

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft gisteravond rond 22.00 uur op het politiebureau in Oosterhout een 22-jarige inwoner uit Raamsdonksveer aangehouden voor mishandeling van zijn 18-jarige vriendin. Het tweetal kreeg op de Kloosterweg in de auto een conflict waarbij de verdachte zijn vriendin schopte en bij de keel greep. Nadat ze de auto verlaten had, duwde de man haar waardoor ze ten val kwam.

RIJEN - De politie heeft gisteravond rond 19.30 uur op het
politiebureau in Oosterhout een 33-jarige Dongenaar aangehouden voor huiselijk geweld. De man kreeg met zijn 38-jarige ex-vriendin uit Rijen een conflict in de woning van de vrouw. Tijdens dat conflict sloeg de man zijn vriendin meerdere keren tegen het hoofd. De vrouw verklaarde enkele seconden daardoor het bewustzijn te hebben verloren. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en
getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partnerrelatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Politie zet automobilist met gestolen aanhangwagen aan de kant

DRIMMELEN - De politie heeft gisterochtend rond 09.00 uur op het politiebureau in Geertruidenberg een 42-jarige automobilist uit Drimmelen aangehouden. Tijdens de surveillance zagen agenten de man als bestuurder van een auto met aanhangwagen rijden over de Sluizeweg. Onderzoek wees uit dat de aanhangwagen niet voorzien was van een losbreekrem. Tijdens navraag bleek dat het kenteken op de aanhangwagen daar niet op thuis hoorde. Ook de aanhangwagen stond gesignaleerd. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Een verkeersongeval op de A27 zorgt voor de nodige oponthoud

GEERTRUIDENBERG - Een verkeersongeval vanmorgen op de Rijksweg de A27 ter hoogte van knooppunt Hooijpolder zorgde voor de nodige oponthoud. Bij twee aanrijding waren drie personenauto's en vier vrachtwagens betrokken. Ten gevolge van de schade werd de Rijksweg tot 10.00 uur voor het verkeer afgezet. Dit resulteerde in 18 kilometer filevorming.

Een 36-jarige automobilist uit Antwerpen reed vanmorgen rond 07.00 uur met zijn auto over de Rijksweg de A27 richting Breda. Gelijktijdig reed een personenauto, die bestuurd werd door een 38-jarige vrouw uit Drimmelen over de A27 richting knooppunt Hooijpolder. Een onbekend gebleven auto die achter de Belg reed komt op het moment dat de Drunense in wilde voegen op de A27 in aanrijding met de auto van de Belg. Zijn voertuig en de auto van de Drunense kwamen vervolgens tollend tot stilstand op de vluchtstrook waarbij ook de vangrail geraakt werd. Ten gevolge van deze aanrijding was het overige verkeer genoodzaakt af te remmen. Een vrachtwagenchauffeur die achter deze auto's reed remde daarom af. Het lukte de drie vrachtwagens die volgden niet hun voertuig tijdig tot stilstand te brengen waardoor er een kop-staart aanrijding tussen de vier vrachtwagens ontstond.

Automobilist schiet over vangrail en raakt bekneld

GEERTRUIDENBERG - Een 34-jarige automobilist uit Breda is vanmiddag op de Rijksweg de A27 ter hoogte van knooppunt Hooijpolder bekneld geraakt in zijn auto nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval. De man is voor onderzoek overgebracht naar ziekenhuis Molengracht in Breda.

Kort na het middaguur reed een 31-automobiliste Utrecht met haar auto over de Rijksweg de A27 in de richting van Breda. Voor haar in dezelfde richting reed een personenauto die bestuurd werd door de Bredanaar. Door, zoals de vrouw zelf verklaard, de laagstaande zon, zag ze haar voorligger over het hoofd en botste met de voorzijde van haar auto, tegen de achterzijde van de auto van de man. Ten gevolge van de klap schoot de auto van het slachtoffer over de vangrail. Hij kwam daarbij bekneld in zijn voertuig te zitten. De brandweer kwam eraan te pas om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

Automobilist gewond bij verkeersongeval

WERKENDAM - Bij een verkeersongeval bij de Dijkgraaf den Dekkerweg raakte vanmorgen een 54-jarige bestuurder uit Brakel gewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Het slachtoffer reed als bestuurder van een bestelbus over het viaduct van de rijksweg de A27 richting Werkendam. Op het voorsorteervak voor de afslag de A27 richting Breda reed een auto die bestuurd werd door een 29-jarige automobiliste uit Dordrecht. Tijdens het veranderen van rijstrook zag de bestuurster uit dordrecht het bestelbusje over het hoofd. Het lukte de 54-jarige man niet een aanrijding met de auto te ontwijken.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 26-01-2009 16:24 | © Regio Midden en West Brabant |