Gemeente Loppersum

Wethouder C. Jansen reikt 500e Veiligheidscertificaat uit

Op 23 januari reikte wethouder Corine Jansen, van de gemeente Loppersum en lid van het Algemeen Bestuur van ISD Noordoost, het 500e Veiligheidscertificaat (VCA )uit aan Johan van Straalen.

Een VCA diploma is eigenlijk een toegangskaartje tot een bedrijf omschreef Corinne Jansen het diploma.

Directeur Cor van der Laan van het opleidingsinstituut NIVI zette hem ook in het zonnetje. bood hem een bloemetje en een gegraveerde pen aan. Doordat het Werkplein deze cursus samen met ons organiseert hebben we een heel hoog slagingspercentage, van wel 90%.

Werkplein Eemsdelta is in 2004 begonnen met het zelf organiseren van deze cursus voor klanten en met groot succes. Klanten kunnen snel deelnemen aan de cursus en worden daarna direct bemiddeld naar werk. Nu hebben 500 werkzoekenden deze cursus met succes afgerond.

Deze succesvolle manier van het organiseren van scholing om een leemte in het CV van klanten op te vullen is inmiddels overgenomen door het Werkplein in Veendam.

Na de uitreiking konden cursisten gelijk in gesprek over werk met verschillende uitzendbureaus die in grote getale naar deze uitreiking waren gekomen.