Gemeente Spijkenisse


Vernieuwde vrijwilligerscentrale op Werk- en Zorgplein

26 januari 2009

Wethouder Hamerslag opent Vrijwilligerscentrale

Wethouder Hanneke Hamerslag heeft 15 januari de vernieuwde vrijwilligerscentrale geopend op het Werk- en Zorgplein aan de Uitstraat 8-18. De gemeente heeft middels de nota `Iedereen doet mee' besloten het vrijwilligerswerk een nieuwe impuls te geven. Dit uit zich onder meer in de uitbreiding van het team met een consulent en een nieuw te vormen team van vrijwilligers.

De vrijwilligerscentrale is dé plek waar vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Spijkenisse terecht kunnen voor alle zaken die met vrijwilligerwerk te maken hebben. Een van de belangrijkste activiteiten van de Vrijwilligerscentrale is het ondersteunen van inwoners die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. De centrale bemiddelt tussen mensen die vrijwilligerswerk willen doen en organisaties die vrijwilligers zoeken. Hiervoor beschikt de Vrijwilligerscentrale over een uitgebreid relatienetwerk. Verder geeft de Vrijwilligerscentrale informatie over de instellingen die vacatures aanbieden, rechten en plichten van de vrijwilliger en vrijwilligerscontracten.

De Vrijwilligerscentrale adviseert daarnaast vrijwilligersorganisaties en promoot vrijwilligerswerk in Spijkenisse. De Vrijwilligerscentrale organiseert jaarlijks de vrijwilligersdag en -prijs, publiceert wekelijks de meest actuele vrijwilligersvacatures in een huis-aan-huisblad en zorgt voor positieve aandacht voor vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerscentrale Spijkenisse
Werk- en Zorgplein
Uitstraat 8-18
3201 EN Spijkenisse
telefoon (0181) 69 68 50
e-mail vrijwillig@spijkenisse.nl
website www.vrijwilligerscentrale-spijkenisse.nl