Provincie Groningen

Vernieuwde site mijneigenbibliotheek.nl 26 januari 2009

Met een druk op de knop heeft gedeputeerde Hans Gerritsen afgelopen vrijdag de officiële openingshandeling verricht van de vernieuwde website www.mijneigenbibliotheek.nl. Dit gebeurde in de centrale bibliotheek aan de Oude Boteringestraat in Groningen.

Nieuw is dat de bezoeker een persoonlijk profiel kan aanmaken. Dat is een eigen pagina waarop de bezoeker zijn interesses kan aangeven. Wie bijvoorbeeld van kunstgeschiedenis houdt, kan dat aangeven op het eigen profiel. Mijneigenbibliotheek.nl selecteert de nieuwste aanwinsten van de bibliotheek op dit gebied. Verder ontvangt de klant via het profiel bijvoorbeeld informatie van de bibliotheek over nieuws en evenementen over dit onderwerp.

Digitaal bezoek
De vernieuwde website is overzichtelijker en meer gebruiksvriendelijk. De entree van de site bestaat uit een portal, van waaruit de bezoeker naar de verschillende onderdelen van de site kan navigeren. Ook is het is met deze vernieuwde website mogelijk alle Groninger bibliotheken digitaal te bezoeken. Hiermee speelt de bibliotheek goed in op bijvoorbeeld de veranderende informatiebehoefte van haar klanten.

Kijk eens op: www.mijneigenbibliotheek.nl

26 januari 2009