Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 05 - 2009

Bouw- en sloopaanvragen

*

De uitbreiding van de woning (verd.) aan de Wandelhei 41;

De wijziging van de bouwvergunning (winkel en bovenwoning) aan de Nieuwstraat 75;

J. Merks, betreffende de bouw van een bedrijfsgebouw aan de Industrieweg 110;

Het wijzigen van de gevel aan de Veenpluis 6 (gebouwen QP en QR1);

Het plaatsen van een stellingvloer aan de Industrieweg 73;

Het plaatsen van een dakkapel aan de Broedheuvel 11;

Het plaatsen van een rolluik voor de winkeldeur aan de Boterhoek 101;

De uitbreiding van de woning (bg) aan de Klabots 42;

Het vergroten van de erker aan de Pinkvelden 2a;

Het vergroten van de erker aan de Pinkvelden 2b;

De bouw van een overkapping aan de Wilg 5;

De uitbreiding van de woning aan de Lariks 35.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Ontwerpbesluiten

ONTWERP-MONUMENTENVERGUNNING
Het college van burgemeester en wethouders van Best is van plan een monumentenvergunning te verlenen voor het uitbreiden van de woning Europaplein 12. Stukken inzien of zienswijze indienen? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
De ontwerpvergunning ligt vanaf 28 januari 2009 voor zes weken ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis. Tijdens deze periode kan een ieder zowel mondeling als schriftelijk reageren op de ontwerpvergunning. Na afloop van deze periode beslist het college of zij de gevraagde monumentenvergunning daadwerkelijk verleent. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Best (Postbus 50, 5680 AB Best). Mondelinge zienswijzen kunt u kenbaar maken bij de centrale balie van het gemeentehuis.

Definitieve besluiten

STRAATNAAMWIJZIGING WOLVENHEI
Op 20 januari 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om een straatnaamwijziging vast te stellen. De straatnaam `Wolvenhei' vervalt. De inwoners van deze straat gebruiken reeds het adres Vlinderhei.
Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Het besluit ligt vanaf 27 januari 2009 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij balie 2. Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw H. Jacobs.

Binnen zes weken na de dag waarop het besluit tot straatnaamgeving is gepubliceerd, kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB BEST.

Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch, postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Een dergelijk verzoek kan alleen worden ingediend nadat bij burgemeester en wethouders een bezwaarschrift is ingediend. U dient bij het verzoek tot voorlopige voorziening een afschrift van het bezwaarschrift te overleggen.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN

o Het vergroten van de dakkapel aan de Boomheuvel 22; o De bouw van een calamiteitenstal aan de Liempdseweg 9 (reguliere bouwvergunning 1e fase);
o De bouw een woning en bijgebouwen aan de St. Franciscusweg/hoek St. Antoniusweg.
Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure bezwaar.

Procedure bezwaar
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden, kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN MET ONTHEFFING
o De uitbreiding van de woning (bg) aan de Lamsvelden 3. Het betreffende besluit ligt met ingang van 28 januari 2009 ter inzage.
Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure beroep.

Procedure beroep
Tot 6 weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd en waarvoor een vrijstelling /ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk was, kan door belanghebbenden -die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp vrijstelling/ontheffingsbesluit dan wel ontwerpvergunning naar voren hebben gebracht- schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.