Gemeente Soest

.

Storing(en) in openbare verlichting Soest

26 januari

De laatste tijd en ook het afgelopen weekend brandde een groot deel van de openbare verlichting ook overdag in Soest. Dit alles heeft te maken met storingen die zich in het ondergrondsekabelnet bevinden.

Door het natte weer van de afgelopen tijd is vocht in enkele, enigszins beschadigde, kabels getreden en dit veroorzaakt kortsluiting waardoor de verlichting uitvalt.

Door de defecte zekering(en) weer te vernieuwen kan de verlichting weliswaar enkele weken branden, maar de echte storing wordt hiermee niet opgelost. Hierdoor kan naar verloop van tijd wederom kortsluiting ontstaan.

De daadwerkelijke storing is moeilijk te traceren, omdat de kabel de ene keer wel en de andere keer geen kortsluiting maakt.

De gemeente Soest doet er alles aan om storingen van deze omvang zo snel mogelijk te laten oplossen dit mede uit oogpunt van energie-verspilling, maar is hiervoor geheel afhankelijk van CityTec die de openbare verlichting in Soest exploiteert en Stedin (onderdeel van Eneco) die het beheer en onderhoud heeft over de electrakabels.