Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht, 26-01-2009

Vernieling verkeerslichten
HOLLANDSCHE RADING Zondagmorgen 25 januari zijn twee verdachten aangehouden wegens vernieling van een aantal verkeerslichten en poging tot diefstal van een fiets.

In de nacht van zaterdag op zondag 25 januari kreeg de politie een melding dat twee mannen een aantal verkeerslichten op Hollandsche Rading zouden hebben vernield. Een 18-jarige man uit Westbroek en een 17-jarige jongen uit Maartensdijk zijn voor de vernielingen aangehouden. Bij het bekijken van de schade bleken er stukken plastic van de verkeerslichten op het wegdek te liggen. Ook werd er een kleine schroevendraaier gevonden. Bij de aanhouding bleek de 17-jarige Maartensdijker ook nog een poging gedaan te hebben om een fiets te stelen.

Autos vernield
DE BILT Op de Troelstraweg heeft de politie zaterdag twee mannen aangehouden op verdenking van het vernielen van autos.

Omstreeks 21.35 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongens met stokken op autos zouden slaan. Op de hoek Troelstraweg - A. Kuyperweg troffen agenten een groepje jongens en een man aan. Na een gesprek besloten de agenten de man, een 48-jarige Biltenaar, en een 18-jarige man uit Bosch en Duin, als verdachte van de vernieling aan te houden. Onderweg naar het politiebureau bekenden de mannen dat ze met een bezemsteel autos hadden vernield. Ook hadden ze een ruitenwisser verbogen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. De zaak is in onderzoek. Eventuele gedupeerden wordt verzocht aangifte te doen.