Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.20 uur

Utrecht, 26-01-2009

Gestolen fiets
AMERSFOORT Zondagmiddag is een 35-jarige man aangehouden op de Sara Burgerhartsingel in Amersfoort die verdacht wordt van het stelen van een fiets.

Rond 16.00 uur zagen agenten een man op een nieuwe damesfiets rijden zonder slot. Na controle van het framenummer bleek dat de fiets gestolen was. De 35-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden en heeft de diefstal inmiddels bekend.

Diefstal met geweld
AMERSFOORT Zaterdag 24 januari is een 16-jarig meisje uit Amersfoort met geweld van haar fiets beroofd.

Omstreeks 23.15 uur fietste het meisje onder de Meridiaantunnel in Amersfoort door. Toen het meisje langs een groep jongens fietste kwam er een jongen op haar afgerend en gaf haar een harde trap. Hierdoor viel het meisje waarna de jongen de fiets pakte en er vandoor ging.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze beroving? Neemt u dan contact op met de politie in Amersfoort via 0900-8844.

Verkeersongeval
WOUDENBERG Op de Randweg in Woudenberg ter hoogte van de rotonde bij de Maarsbergseweg heeft zondagmorgen 25 januari een verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij het vermoeden bestaat dat de bestuurder te veel had gedronken.

Omstreeks 06.15 uur kreeg de politie een melding dat een auto over de vluchtheuvel was gereden en tegen een lantaarnpaal tot stilstand was gekomen. Ter plaatse trof de politie een 30-jarige man uit Zeist aan die beweerde dat een vriend van hem had gereden en er na het ongeluk vandoor was gegaan. Dat werd tegengesproken door een getuige die de 30-jarige nét na de aanrijding achter het stuur had zien zitten. De man had een verwonding in het gezicht maar weigerde zich te laten behandelen door ambulancepersoneel en een arts. Ook wilde hij niet meewerken aan een blaastest en een ademanalyse. Verder bleek de man geen rijbewijs te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Voertuigen beschadigd
AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 25 januari is een groot aantal autos in de Rubensstraat in Amersfoort door vandalen beschadigd.

Rond 07.00 uur kreeg de politie een melding dat een groot aantal autos bekrast waren en/of de spiegels waren afgebroken. Een getuige had die nacht een groepje van ongeveer 10 jongens zien lopen komende vanuit de richting Rubensstraat. Zij liepen in de richting Heiligenbergerweg.

Als u in de nacht van zaterdag op zondag iets gezien hebt en u heeft informatie over de vernielingen, neemt u dan contact op met de politie in Amersfoort via 0900-8844.