Politie Utrecht

Persberichten district Heuvelrug, 12.15 uur

Utrecht, 26-01-2009

Beroving
WIJK BIJ DUURSTEDE Op het Dorestadplantsoen is zondag een pizzakoerier beroofd door drie verdachten. De politie onderzoekt de beroving.

Zondag 25 januari omstreeks 19.50 uur moest de koerier op het Dorestadplantsoen, ter hoogte van het hoekje Karolingersweg met de Lothariusstraat, plotseling stoppen omdat er drie jongens/mannen met bivakmutsen op de weg stonden. Onder bedreiging van een mes werd de koerier gedwongen om zijn geld af te staan. Drie verdachten in volledig zwarte kleding en met bivakmutsen op beroofden de pizzakoerier. Daarna zijn ze weggerend in de richting van de Karolingersweg.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen of personen die rond die tijd op de genoemde locaties waren, zich te melden bij de politie van het district Heuvelrug, op tel: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op tel: 0800-7000.

Jongen aangehouden
WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft zondag 25 januari een jongen aangehouden omdat hij de openbare orde verstoorde.

Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongeren vervelend was voor een horecagelegenheid aan de Markt. Agenten kwamen ter plaatse en vroegen de jongeren om te vertrekken. Een 16-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede gaf hier geen gehoord aan en gedroeg zich hinderlijk. Hij werd aangehouden. Zon vijftig personen verzamelden zich vervolgens op de Veldpoortstraat. Zij werden met lichte dwang naar de Singel gedirigeerd. Om 02.05 uur was het weer rustig. De verdachte is verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. In de loop van de nacht kon de jongen het politiebureau weer verlaten.