Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.10 uur

Utrecht, 26-01-2009

Veel te veel op

UTRECHT In de nacht van zondag 25 op maandag 26 januari werden twee automobilisten aangehouden omdat zij beduidend te veel alcohol achter hun kiezen hadden.

Rond 00.55 uur werd een 43-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Europalaan gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1000 ug/l, meer dan 4,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tevens bleek dat de auto niet verzekerd was. De verdachte kreeg een bekeuring voor het ontbreken van de verzekering. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Agenten controleerden rond 04.05 uur een automobilist op de Einsteindreef. De man, 31 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, had duidelijk te diep in meerdere glaasjes gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 950 ug/l, meer dan 4 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Mishandeling

UTRECHT Een man werd in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari door een andere man mishandeld. De verdachte werd later aangehouden.

Rond 04.15 uur stond een 21-jarige jongeman uit Utrecht op de Oudegracht op de rand van het trottoir. Plotseling voelde hij dat een auto over zijn voet reed en door de schrik schold hij de bestuurster van de auto uit. Daarop stapte de bijrijder van de auto uit en hij sloeg de Utrechter meerdere malen in zijn gezicht. Om zichzelf te verdedigen werkte het slachtoffer de verdachte tegen de grond. Daarna ging het slachtoffer in een groepje mensen staan om verder geweld te voorkomen. De verdachte stapte in de auto en de auto reed weg.

Kort daarna zag het slachtoffer de verdachte, een 38-jarige man uit Utrecht, in een horecagelegenheid zitten. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd op de Hamburgerstraat aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Het slachtoffer had letsel in zijn gezicht opgelopen en deed aangifte van mishandeling. Hij had geen letsel aan zijn voet opgelopen. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Waarschuwing: verdachte telefoontjes

UTRECHT In de afgelopen weken hebben twee bewoners in het district Utrecht zuid verdachte telefoontjes ontvangen waarin naar bezittingen werd gevraagd. De politie adviseert geen persoonlijke gegevens aan onbekenden door te geven.

Op 7 januari en op 22 januari kregen bewoners een verdacht telefoontje van iemand die zich voor een energiemaatschap uitgaf met de mededeling dat er een gaslek onder de woning was ontdekt. Vervolgens werd gevraagd of er geld of sieraden in huis aanwezig zijn. De politie onderzoekt de verdachte telefoontjes en adviseert mensen om geen antwoorden te geven op vragen over bezittingen.

Twee woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag 25 januari heeft de politie na een achtervolging twee personen aangehouden die in een auto aan het crossen waren en verdacht worden van inbraak in woningen aan de Marco Pololaan.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat er een auto op de Nedereindseweg in Nieuwegein aan het crossen was. Agenten hebben vervolgens de auto achtervolgd en twee verdachten van beiden 16 jaar uit Utrecht aangehouden in het centrum van Nieuwegein. De agenten ontdekten vervolgens dat de auto gestolen was en gingen naar de woning van de eigenaar aan de Marco Pololaan in Utrecht. Daar bleek in de woning te zijn ingebroken. De jongens zijn op het politiebureau ingesloten en worden tevens verdacht van inbraak in nog een tweede woning op de Marco Pololaan.