Gemeente Hulst


Persbericht - 26.01.2009

Nieuw bedrijventerrein in Hulst: De Nieuwe Uitlegh

De gemeente Hulst werkt samen met Heijmans Vastgoed aan de ontwikkeling van een bijzonder vernieuwend bedrijventerrein. Dit bedrijventerrein is gelokaliseerd tussen het bedrijventerrein Hogeweg, de Tolweg en de Polderstraat te Hulst. In De Nieuwe Uitlegh wordt werken en een combinatie van werken & wonen met openbare functies gecombineerd. Het wordt een plek waar ondernemers zich zakelijk en sociaal met elkaar verbinden.

De Nieuwe Uitlegh is de naam van het circa 30 hectare grote bedrijventerrein, waarvan zon 20 hectare uitgeefbaar terrein. Het biedt ruimte aan een grote verscheidenheid aan bedrijven. Zowel kleinere als middelgrote midden- en kleinbedrijven kunnen er terecht, maar er is ook plaats voor grotere bedrijven. De kavels variëren van circa 400 m2 tot zon 2 hectare.
Doelstelling is om eind 2010 / begin 2011 te starten met de uitgifte van de gronden op dit bedrijventerrein.

De Nieuwe Uitlegh bestaat uit 4 verschillende deelgebieden: De Kreken, Onder Dijklandschap, De Citadel en De Bastions. In De Bastions wordt uitsluitend gewerkt. In de overige 3 delen kan worden gewerkt in combinatie met wonen.
Centraal op het bedrijventerrein komt een plein met daaraan centrale voorzieningen. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, fitness, ondernemerscafé, etc.

Het bedrijventerrein wordt voornamelijk ontsloten via de Meridiaan. Deze geeft via het bedrijventerrein De Hogeweg aansluiting op de N258, welke enerzijds directe verbinding geeft met de kanaalzone en anderzijds via de N290 op het Belgische wegennet.

Tijdens haar vergadering van dinsdag 27 januari 2009 wordt de raadscommissie Ruimte nader geïnformeerd over de ontwikkeling van bedrijventerrein De Nieuwe Uitlegh. Deze vergadering vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis en vangt aan om 19.30 uur.

Uiteraard is in het vervolgtraject nog een informatietraject voorzien voor belanghebbenden / omwonenden.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl