NEN


Nieuwe cursus voor verantwoord gebouwbeheer met bliksem- en overspanningsbeveiliging

woensdag 5 november 2008, 14:58

De gevolgen van blikseminslag- en overspanning zijn groot. Goede beveiligingsmaatregelen zijn nodig om letselschade, materiële schade, financiële schade en juridische aansprakelijkheid te verkleinen. Op 26 januari 2009 organiseert NEN in Delft de cursus Verantwoord gebouwbeheer met bliksem- en overspanningsbeveiliging. De cursus geeft een beeld van wat er komt kijken bij het beheren van een gebouw als het gaat om bliksem- en overspanningsbeveiliging.

Met praktische voorbeelden brengt de cursus de risico's in kaart volgens de normen NEN-EN-IEC 62305 en NPR 1014. Er wordt een beeld geschetst van de technische mogelijkheden om een bliksembeveiliging uit te voeren en welke onderdelen hierbij belangrijk zijn. De cursus is interessant voor facilitair managers, vastgoedbeheerders, projectleiders en architecten- en ingenieursbureaus.

Vakkundige informatie vanuit de bron
De docent deze dag is Hubert de Veer, lid van de normcommissie NEC 81 Bliksembeveiliging. De docent is afgestudeerd als tweedegraads docent elektrotechniek en heeft maatwerkopleidingen ontwikkeld en verzorgd voor het bedrijfsleven. In 2008 heeft hij HV Advies en Opleidingen opgericht, waarmee hij technische advies- en trainingstrajecten uitvoert.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN-Cursussen, telefoon (015) 2 690 188 of e-mail cursussen@nen.nl. U kunt ook de website bezoeken http://cursusbliksem.nen.nl