Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Ni Hao, Kai-Lan

Amsterdam, dinsdag 13 januari 2009
Nickelodeon zendt vanaf maandag 26 januari de tweetalige kinderserie Ni Hao, Kai-Lan uit. Het vrolijke meisje Kai-Lan en haar vele vriendjes, leren op een positieve manier omgaan met uitdagingen in het dagelijks leven. Kai-Lan heeft een hechte band met haar opa Ye-Ye, die haar de Chinese levensstijl bijbrengt. Op een speelse manier worden peuters en kleuters verschillende waarden en normen bijgebracht evenals enkele woordjes Mandarijn.

Ni Hao, Kai-Lan is Mandarijn voor: 'Hallo, Kai-Lan'. De serie gaat over het meisje Kai-Lan, haar opa Ye-Ye en haar dierenvriendjes Rintoo de tijger, Tolee de koala en Hoho het aapje. Alle vriendjes zijn tweetalig en omdat ze Mandarijn nog niet heel goed beheersen, willen ze dit samen met de kijkertjes graag leren. Het hoofdpersonage Kai-Lan is een kleuter van vijf jaar oud. Haar opa Ye-Ye komt uit China en daardoor wordt in de serie veel Mandarijn gesproken. De Chinese invloeden zijn ook terug te vinden in het dagelijks leven van Kai-Lan. In elke aflevering roept Kai-Lan de hulp in van de kijkertjes om samen met hen een 'probleem' op te lossen. Terwijl Kai-Lan zoekt naar oplossingen leert ze de kijkers spelenderwijs verschillende woordjes Mandarijn en maakt ze de kleuters bekend met de Chinese cultuur en gebruiken.

De serie is ontwikkeld om via de ogen, oren en hart van Kai-Lan en haar vriendjes, kinderen op een nieuwe manier vertrouwd te maken met hun sociale, emotionele en tastbare wereld. Ni Hao, Kai-Lan zit vol cultuur, liefde en warmte. Kai-Lan kan zich heel goed inleven in de gevoelens van anderen en probeert iedereen altijd te helpen. Ook probeert ze te begrijpen wat voor effect haar acties op de mensen om haar heen hebben. De manier waarop Kai-Lan kleuters bij haar problemen betrekt, zorgt voor een interactief programma voor de kijkertjes die hierdoor iedere keer weer geboeid naar het programma zullen kijken.

Ni Hao, Kai-Lan wordt geproduceerd voor en door Nick Jr. en is in de Verenigde Staten na een jaar uitzenden uitgegroeid tot de op één na populairste serie voor kleuters. Nummer 1 is nog steeds Dora eveneens een productie van Nick Jr.

Ni Hao, Kai Lan: Maandag tot en met vrijdag om 8.50 uur op Nickelodeon en dagelijks op Nick Jr. Digitaal.


- EINDE BERICHT -



Ingezonden persbericht