Gemeente Rotterdam

19 januari 2009

Feestelijke aftrap in Theater Zuidplein

Sociaal programma Hart van Zuid van start

Hoe krijgt het Zuidpleingebied een sterk kloppend sociaal-cultureel hart? De plannen hiervoor presenteren wethouders Hamit Karakus en Dominic Schrijer, Dagmar Oudshoorn (voorzitter deelgemeente Feijenoord) en portefeuillehouders Lionel Martijn en Ed Goverde (deelgemeente Charlois) op maandag 26 januari aanstaande in Theater Zuidplein. Het boekje "Hart Sociaal!, sociaal-culturele spin-off van het Hart van Zuid", met daarin het sociale programma van het Hart van Zuid, wordt die avond aangeboden aan de bewoners, ondernemers en bezoekers van het Zuidpleingebied.

In het spin-off programma zijn de sociaal-culturele ambities van de gemeente, deelgemeenten Charlois en Feijenoord en het Pact op Zuid voor het Zuidpleingebied vastgelegd. Uitgangspunt is de sociale, economische en culturele meerwaarde die de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid kan opleveren voor de bewoners, ondernemers en bezoekers van de omliggende wijken. Tijdens de Recht in het Hart-sessies in 2008 hebben bewoners, ondernemers en professionals deze ambities geformuleerd en vertaald naar een 10-puntenprogramma. Daarin staan tien concrete projecten die op korte of middellange termijn zijn te realiseren en waarbij de belanghebbenden zijn betrokken bij de uitvoering.

Dynamische duo's
De projecten van het 10-puntenprogramma hebben betrekking op onderwijs, stageplaatsen, kunst en cultuur en dragen bij aan de verbetering van de verblijfskwaliteit van het Hart van Zuid. De betrokken bewoners, bezoekers, bestuurders, ondernemers en professionals zijn aan elkaar gekoppeld in tien dynamische duo's. Deze duo's volgen de tien projecten en geven gevraagd en ongevraagd advies over de voortgang.

De presentatie van het Hart Sociaal! vindt plaats op 26 januari 2009 in de kleine zaal van Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64 in Rotterdam.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Programma:

19.00 - 19.10 uur: Dansact door leerlingen Albeda College

19.10 - 19.15 uur: Opening door dagvoorzitter Roel Pot

19.15 - 19.30 uur: Stand van zaken Hart van Zuid door wethouder Hamit Karakus en Dagmar Oudshoorn (voorzitter deelgemeente Feijenoord)

19.30 - 20.00 uur: Eerste ronde theatersport door leerlingen Albeda College

20.00 - 20.45 uur: Presentatie van het Hart Sociaal! door wethouder Dominic Schrijer (Pact op Zuid) en portefeuillehouder Lionel Martijn (deelgemeente Charlois)

20.45 - 21.15 uur: Tweede ronde theatersport

21.15 - 21.30 uur Afsluiting door portefeuillehouder Ed Goverde (deelgemeente Charlois)

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam