Provincie Zuid-Holland

Geef uw Visie op Zuid-Holland!

Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 januari 2009 organiseert de provincie Zuid-Holland de Week van Zuid-Holland. Jongeren, ondernemers, deskundigen, overheden en maatschappelijke organisaties kunnen dan hun aanbevelingen geven voor de ontwikkeling van de Visie op Zuid-Holland, de provinciale structuurvisie.

De Visie op Zuid-Holland is belangrijk voor iedereen die in Zuid-Holland woont, werkt en recreëert. De Visie op Zuid-Holland wordt daarom een gezamenlijke koers en visie. In de structuurvisie zet de provincie haar ambities voor het ruimtelijk beleid tot 2020 uiteen en geeft een doorkijk tot 2040. Om de schaarse ruimte in Zuid-Holland evenwichtig te verdelen, is een brede inbreng op de visie van belang. Een onderdeel in dit interactieve proces is de Week van Zuid-Holland. In deze week staat iedere dag de inbreng van een bepaalde groep Zuid-Hollanders centraal.

Spectaculaire publieksopening
Op maandag 26 januari wordt de Week van Zuid-Holland om 17.30 uur geopend met een spectaculaire lichtshow met muziek. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd! Vanaf 18.00 uur start de inloopavond voor iedere geïnteresseerde. Het aanwezige publiek kan dan deelnemen aan een van de vijf publieksworkshops. Per workshop komt één van de vijf hoofdopgaven aan bod die de provincie heeft benoemd. Zuid-Holland wil:
- een concurrerend en aantrekkelijk internationaal profiel hebben,
- een duurzame en klimaatbestendige Deltaprovincie zijn,
- die beschikt over een samenhangend stedelijk netwerk
- waarin stad en land verbonden zijn,

- in een vitaal, divers en aantrekkelijk landschap.

De deelnemers kunnen vragen stellen, input leveren en hun ideeën en wensen met behulp van ontwerpers uit laten tekenen.