Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 23 januari 2009

WOMEN Inc.: Arabische en Joodse vrouwen in beeld over Gaza

Op maandag 26 januari besteedt WOMEN Inc. in haar maandelijkse talkshow aandacht aan de manier waarop Arabische en Joodse vrouwen zich in Nederland vertegenwoordigd zien in de beeldvorming rondom het Gaza conflict. Tot nu toe wordt het beeld veelal gedomineerd door jongens en mannen die hun stem laten horen. WOMEN Inc. mist een diversiteit aan beeld en geluid en geeft daarom vrouwen een podium.

Het gesprek vindt plaats onder leiding van cabaretière Anousha Nzume en wordt gevoerd door: Ariëlla Kornmehl, auteur, Nora Asrami, contactorgaan moslims en overheid, Erella Grassiani, Gate48-platform voor kritische Israëli's in Nederland, Freek Ossel, wethouder Amsterdam, Hassnae Bouazza, journaliste, Barbara Barend, sportverslaggeefster en voormalig Eerste Kamerlid, Hanneke Gelderblom-Lankhout. De avond wordt afgewisseld met een column van Raja Felgata, presentatrice van Goedemorgen Nederland en een analyse van Jacqueline de Bruijn, onderzoekster naar de beeldvorming van het Gaza conflict.

Informatie:
WOMEN Inc. Talkshow
Pakhuis de Zwijger Amsterdam
Piet Heinkade 179
20.00 uur tot 21.30 uur, gratis entree
www.women-inc.nl

WOMEN Inc. organiseert de avond met als uitgangspunt: meer verschillende vrouwen in beeld. Dat is een van de vijf thema's waarop WOMEN Inc. een mentaliteitsverandering nastreeft. De andere thema's zijn: economische zelfstandigheid, maak gebruik van vrouwenrechten, participatie en doorstroom van vrouwen op de arbeidsmarkt en de emancipatie van het ouderschap.

WOMEN Inc.: Vergroot je kansen!
WOMEN inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. wil vrouwen inspireren en bewegen o m optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten. WOMEN Inc. brengt vrouwen uit verschillende werelden bij elkaar; op nationaal en internationaal niveau, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen en biedt ontmoeting en verdieping, inhoud en cultuur.