Imtech NV

Published: 07:30 26.01.2009 GMT+1 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: 60 miljoen euro aan nieuwe orders in Oost-Europa

Gouda - Conform de Imtech-strategie streeft Imtech (technische dienstverlening in Europa) naar verdere groei in een aantal landen in Oost-Europa en is in toenemende mate actief in Polen, Rusland en Roemenië. Vanuit zowel Duitsland als vanuit regionale vestigingen in onder meer Warschau, Gdansk, Boekarest en St. Petersburg wordt de markt bewerkt. Onlangs heeft Imtech voor 60 miljoen euro aan nieuwe orders verworven.

Polen: sterke positie leidt tot groei
In Polen behoort Imtech tot de grootste technische dienstverleners. De Poolse markt voor elektrotechniek, ICT en werktuigbouw is sterk in ontwikkeling. Dit wordt versterkt door de komst van het EK Voetbal 2012 naar Polen dat als aanjager functioneert voor extra investeringen. Imtech onderscheidt zich door als totaaloplosser te fungeren bij complexe technologische projecten. Deze aanpak leidt tot succes. Recent is Imtech benoemd tot technologiepartner voor alle technische oplossingen (energie, comfort, brandveiligheid en -preventie, verwarming, ventilatie, airconditioning, elektrotechniek en ICT-infrastructuur) in de 190 meter hoge wolkenkrabber 'Zlota 44' in het centrum van Warschau die wordt uitgerust met de modernste technologie. Naast nieuwbouw focust Imtech zich op technisch beheer en onderhoud. Recent werd een onderhoudscontract verworven bij Shell Polska voor 33 Shell-gebouwen in Noord-Oost Polen. Bovendien richt Imtech zich op verdere penetratie in de industriële markt. De focus ligt daarbij op zowel bestaande Duitse klanten als nieuwe Poolse klanten. Nieuwe opdrachten waren er voor de inrichting van de technische infrastructuur in nieuwe productievestigingen van Volkswagen en Robert Bosch/Denso.

Rusland: doorbraak in de zorg
Ook in Rusland ligt de focus van Imtech op technologische bijzondere projecten. In de zorgsector werd een doorbraak bereikt met een design- en engineeringcontract voor het nieuwe 'Moskovski Medicinski Centar' (Moscow Medical Centre) dat in Moskou ook wel de 'Kliniek voor nieuwe medische technologieën' wordt genoemd. Dit is een ultramodern ziekenhuis van bijna 30.000m2 met de uitstraling van een tophotel.

Roemenië: gestage groei
In Roemenië is Imtech inmiddels al zeven jaar actief. De activiteiten kenmerken zich door voortgaande groei. Een nieuwe opdracht was de volledige technologische renovatie van het vijfsterrenhotel Interconti Hotel in Boekarest. Voor de hotelsector heeft Imtech een speciale formule ontwikkeld waarbij ondanks ingrijpende werkzaamheden als gevolg van renovatie de exploitatie gecontinueerd kan worden. De werkzaamheden veroorzaakten geen overlast en 75 procent van het complex blijft voor gasten beschikbaar.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Pieter Koenders
Manager Corporate Communications
T: +31 (0)6 5574 6585
E: pieter.koenders@imtech.eu www.imtech.eu
Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu www.imtech.eu

Er is een artist impression beschikbaar. Mail naar info@imtech.eu.

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 22.500 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van circa 3,8 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in de Benelux, Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 19.500 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index. Het aandeel Imtech is tevens opgenomen in de Dow Jones STOXX 600 index.

pdf-versie persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl