Politie Zuid-Holland-Zuid

25/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 25-01-2009 o Persberichten district II

ERG DIEP IN HET GLAASJE GEKEKEN
NIEUW-LEKKERLAND Het rijbewijs van een 27-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is in de nacht van zaterdag 24 januari op zondag 25 januari ingevorderd wegens rijden onder invloed. Surveillerende politie controleerde de automobilist in de Vonckstraat. Wegens het vermoeden van alcoholgebruik moest hij blazen. Hij blies maar liefst 2,5 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt.

AUTO OVER DE KOP GESLAGEN OP BAANHOEK
SLIEDRECHT In de nacht van zaterdag 24 januari op zondag 25 januari is een auto over de kop geslagen op de Baanhoek. De 53-jarige bestuurder uit Sliedrecht reed vanuit Papendrecht via de Ketelweg richting Sliedrecht. Bij hem in de auto zat zijn vrouw. Hij verloor op de Baanhoek de macht over het stuur en raakte een boom, lantaarnpaal en een paar hekjes. De auto sloeg over de kop en kwam ondersteboven tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond, hij bleek na het afleggen van een blaastest teveel alcohol gedronken te hebben. Hij blies 1,3 promille. Zijn 54-jarige vrouw werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht maar bleek gelukkig niets te mankeren. De auto is total-loss.

BUURMAN KRIJGT KOPSTOOT
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 januari op zondag 25 januari een 30-jarige man uit Gorinchem aangehouden in een portiekflat aan de Kennelweg. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn buurman. De twee leven al langer in onmin en zaterdagavond escaleerde het voor de flat. De 30-jarige verdachte uitte dreigende taal richting de 66-jarige buurman en nog een andere buurman. Toen de 66-jarige daar iets van zei, kreeg hij een kopstoot. De politie werd ingeschakeld die de verdachte meenam naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring en het horen van getuigen werd de verdachte heengezonden met een dagvaarding.

GREEP UIT DE KASSA NA AFLEIDINGSMANOEUVRE
GORINCHEM Een bloemisterij op de locatie Achter de Kerk is zaterdagmiddag 24 januari omstreeks 16.00 uur de dupe geworden van een afleidingsmanoeuvre. Een medewerkster was buiten bezig voor de winkel toen er twee vrouwen aankwamen die vragen stelden over een rouwboeket. Ondertussen zagen twee andere vrouwen kans om in de op dat moment onbeheerde zaak de kassalade open te doen en geld weg te nemen. Er werden enkele honderden euros buitgemaakt. Toen de eigenaresse van de bloemenwinkel binnenkwam en constateerde dat een en ander niet pluis was, vluchtten de vrouwen in de richting van de Krijtstraat. Op de kruising Krijtstraat/Achter de Kerk vertrok het viertal in een oude grijze auto. Het kenteken was niet leesbaar doordat de achterklep openstond. Om weg te komen in de drukke binnenstad reed het voertuig in de Haarstraat over de het trottoir en reed de Lindenboom in tegen het verkeer in.
Het signalement van de vrouwen is als volgt: alle vier een gezet postuur, ze droegen rokken, spraken met een buitenlands accent en hadden een Oost-Europees uiterlijk.
Wie getuige is geweest van deze afleidingsmanoeuvre of meer informatie heeft over deze vrouwen en de auto waarin zij reden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)