Politie Drenthe

U wilt zich graag veilig voelen

Assen, 26-01-2009 o Iedereen die een voet buiten de deur zet, is verkeersdeelnemer. U wilt zich graag veilig voelen in het verkeer. Ongeveer 20% van alle niet-natuurlijke doden is verkeersslachtoffer. Daarom is verkeershandhaving een belangrijk onderdeel van het werk van de politie. Vorige week hebben we aangekondigd om op twee plaatsen te controleren, dit zijn de resultaten:

Snelheidscontrole op de A28

Op dinsdag 20 januari hebben vier medewerkers van de Unit verkeer van Politie Drenthe een radar snelheids controle uitgevoerd. Op de A28 werd van acht uur s morgens tot negen uur s avonds gecontroleerd. In totaal is van 19746 voertuigen de snelheid gemeten. 1170 bestuurders waren in overtreding en kunnen op korte termijn een bekeuring thuis verwachten.

Algemene verkeerscontrole

De politie controleert regelmatig of de weggebruikers zich houden aan de regels. Bij een algemene verkeerscontrole wordt speciaal gelet op de vijf speerpunten: draagplicht helm, draagplicht gordel, negeren roodlicht, alcoholgebruik in het verkeer en het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. Daarnaast wordt ook gecontroleerd of de papieren in orde zijn. Op verschillende plaatsen in het westelijk deel van Drenthe heeft de politie vrijdag 23 januari deze controle gehouden. Twee bestuurders werden bekeurd voor het rijden door roodlicht en drie kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen.

Controles deze week

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer. Gesnapt?!

Voor meer informatie over dit bericht of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280.