Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Financiële dienstverlener sluit driejarig sponsorcontract met stichting De Hypotheker kiest voor een-tweetje met Johan Cruyff Foundation

Rotterdam, 26 januari 2009 - De Hypotheker sponsort de komende drie jaar de Johan Cruyff Foundation. Als corporate partner gaat de financiële dienstverlener samen met deze stichting op landelijk en lokaal niveau sportieve initiatieven ontplooien die Nederlandse kinderen in beweging moeten brengen.

"We wilden onze naam verbinden aan een Nederlands goed doel dat zich richt op het welzijn van kinderen", legt Bas Millenaar, directeur De Hypotheker, uit. "De Johan Cruyff Foundation past uitstekend in dat plaatje. Bovendien zochten we een organisatie waarmee we niet alleen landelijk, maar ook plaatselijk acties kunnen ontwikkelen. Er zijn inmiddels ruim 170 vestigingen van De Hypotheker in Nederland en die willen graag in de eigen gemeente een sponsorproject op touw zetten. Dat kan prima in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Daarom gaan we graag dit een-tweetje aan met deze organisatie."

De naar Nederlands meest befaamde voetballer genoemde stichting initieert de aanleg van de Cruyff Courts, ondersteunt sportprojecten voor kinderen met een beperking en organiseert unieke sportevenementen voor de jeugd. Op deze manier wil de Johan Cruyff Foundation een bijdrage leveren aan een verbeterde gezondheid, integratie, leefbaarheid en normen en waarden van Nederlandse kinderen.

Betrokken bij kinderen
Omdat De Hypotheker veel gezinnen met kinderen terugziet in de vestigingen, past de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation zo goed. Het afgelopen jaar initieerde de financiële dienstverlener al de sponsoractie 'Betrokken'. In het kader daarvan ondersteunden de meeste vestigingen van De Hypotheker elk een lokaal project waarvan kinderen op een of andere manier konden profiteren. Met de sponsoring van de Johan Cruyff Foundation zet De Hypotheker een volgende stap op dit terrein.

"Kinderen hebben behoefte aan sport en spel. Zo hebben zij de mogelijkheid om hun energie kwijt te raken, in conditie te blijven en leren ze omgaan met normen en waarden, maar bovenal is sport natuurlijk ook gewoon leuk en gezond! Echter, dit kunnen wij niet alleen en door de samenwerking met De Hypotheker kan de Johan Cruyff Foundation meer kinderen met en zonder beperking in beweging brengen", aldus Carole Thate, directeur Johan Cruyff Foundation. Immers om het citaat van de voorzitter van de Foundation te gebruiken: "Alleen kun je niks, je moet het samen doen".


- EINDE PERSBERICHT -

Fotobijschrift:
Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker en Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation, bezegelen de samenwerking om de komende drie jaar op landelijk en lokaal niveau sportieve initiatieven te ontplooien die Nederlandse kinderen in beweging moeten brengen.

Voor meer informatie (