Ingezonden persbericht


CommVault Simpana versie 8 biedt als eerste bedrijfsbrede deduplicatie

Simpana 8 biedt aanzienlijke verbeteringen op het gebied van operationele efficiency, prestaties, wereldwijd informatiebeheer en kostenbesparingen tot veertig procent

Utrecht, 26 januari 2009 â¤* CommVault lanceert Simpana versie 8. Deze nieuwe versie omvat onder andere verbeterde functionaliteit voor dataherstelbeheer, datareductie, bescherming van virtuele servers en contentbeheer. Hiermee kunnen bedrijven grotere datahoeveelheden beheren en hun dataomgeving met het bedrijf laten meegroeien. Ook ondersteunt deze nieuwe versie het opzetten van kostenbesparende strategieën. CommVault Simpana 8 biedt uitgebreide features voor snapshotdatabeheer, deduplicatie, laptop- en desktopbeveiliging, databeheer voor bedrijfsvestigingen en geavanceerd beheer van datakopieën. Zo kunnen de kosten voor databeheer met maximaal veertig procent gereduceerd worden. Simpana 8 omvat meer dan driehonderd verbeteringen en 140 nieuwe productfeatures.

De nieuwe versie van de Simpana-software past binnen de CommVault-strategie om klanten uitgebreide databeveiliging, -herstel en -beheeropties te bieden. De nieuwe software stelt bedrijven in staat om belangrijke zakelijke uitdagingen op te lossen en hun bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Simpana 8 is gebaseerd op het enige uniforme platform dat beschikbaar is in de markt. Daardoor voldoet de oplossing aan veel uiteenlopende klanteisen op het vlak van databeheer. Daarbij maakt het een groot aantal 'point level'-producten overbodig. Klanten profiteren hierdoor van verbeterde toegang tot meer gegevens, eenvoudiger databeheer, sneller dataherstel en aanzienlijke prestatieverbeteringen. CommVault vroeg ruim vijftig patenten aan op applicaties die zijn gerelateerd aan de nieuwe versie van Simpana.

Simpana 8 is de eerste oplossing met geïntegreerde software voor wereldwijde bedrijfsbrede deduplicatiefunctionaliteit. Daardoor profiteren gebruikers van complete deduplicatie van data op disks en tapes in al hun bedrijfsvestigingen. Dit kan een reductie op back-up en archiefdata opleveren van negentig procent. Daarnaast heeft CommVault de nieuwe versie van Simpana voorzien van nieuwe, geavanceerde beveiligings- en herstelfuncties. Deze zorgen voor een toename in betrouwbaarheid van ongeveer twintig procent en tot 77 procent hogere dataherstelsnelheden. De nieuwe functionaliteit omvat nieuwe opties voor herstel van bedrijfskritische gegevens en snapshotbeveiliging, die een back-up-window overbodig maken en voor eenvoudig beheer van virtuele omgevingen zorgen.

'Simpana 8 zorgt voor grote veranderingen in de databeheermarkt', zegt N. Robert Hammer, President en CEO van CommVault. 'Door de huidige economische situatie moeten bedrijven meer doen met minder middelen. Simpana 8 vereenvoudigt de opslag- en beheermethoden voor groeiende datahoeveelheden. Hiermee kunnen onze klanten voldoen aan regelgeving, profiteren van operationele efficiency en tot veertig procent besparen op hun databeheer- en storagekosten.'

Simpana 8 biedt features waarmee bedrijven hun content kunnen organiseren en de classificatie van oude en nieuwe content kunnen stroomlijnen voor dataretentie, compliance en eDiscovery-activiteiten. Zo omvat Simpana 8 een innovatieve content-engine die content automatisch classificeert en categoriseert op basis van vooraf bepaalde regels en zoekpatronen. Daarnaast zorgt de nieuwe softwareversie voor de integratie van geavanceerde applicaties. De nieuwe, geïntegreerde workflowfunctionaliteit richt zich op informatiebeheerprocessen met veelgebruikte EMC-systemen en maakt intuïtieve toegang tot ongestructureerde content mogelijk.

De aanschaf en licentiestructuur van Simpana 8 zijn eveneens eenvoudiger dan voorheen. Dit geldt voor bedrijven van elke omvang. Zij krijgen bij aanschaf een universele digitale sleutel die alle softwareopties omvat. Hiermee kunnen ze hun licentiebeheer centraliseren en softwareagents installeren binnen hun complete bedrijf.