Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems introduceert I.R.I.S. producten

Meerssen, 26 januari 2009 - Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, maakt sinds november 2007 deel uit van de I.R.I.S. Group. Ook binnen de I.R.I.S. Group is veel specialistische expertise aanwezig op het gebied van dossier-, kennis- en relatiemanagement. Dankzij uitwisseling van die expertise en knowhow introduceert Morningstar nu ook op de Nederlandse markt de I.R.I.S. producten I.R.I.S. DocCenter en IRISPdf 7 Server.

De inzet van I.R.I.S. DocCenter, eventueel aangevuld met IRISPdf 7 Server, stelt iedere organisatie in staat documenten centraal te beheren. Door de inzet van een virtuele verkenner structuur blijft de vertrouwde werkomgeving voor gebruikers gehandhaafd, met de voordelen van een modern Document Management Systeem.

I.R.I.S. DocCenter
Het I.R.I.S. DocCenter is een centraal Document Management Systeem, dat communiceert met alle documenten in de onderneming. Hierbij doet het niet ter zake wat de bron of de bestemming van die documenten is. DocCenter is flexibele software waarmee documenten - bijvoorbeeld cliëntendossiers, patiëntendossiers en projectdossiers - geïndexeerd kunnen worden op verschillende momenten en door verschillende personen. De oplossing zorgt voor een gestructureerd beheer van elektronische dossiers en documenten. Een belangrijke eigenschap en groot voordeel voor gebruikers is de mogelijkheid objecten (zoals documenten en dossiers) in een virtuele verkenner weer te geven. Zo bekijkt een medewerker zijn eigen leasecontract vanuit het object 'personeelsdossier'; een medewerker op de financiële afdeling bekijkt ditzelfde leasecontract vanuit het object 'leasecontracten', desgewenst uitgesplitst naar type leasecontract en/of de einddatum van dit contract. Deze manier van presentatie zorgt voor een zeer hoge acceptatiegraad door gebruikers, een kritische succesfactor voor iedere software implementatie. De webbased userinterface en de OpenSource-achtige opzet voor partners maakt DocCenter tot een schaalbare, out-of-the box inzetbare oplossing voor ieder type organisatie binnen het MKB. Meer info op www.irisdoccenter.nl.

IRISPdf 7 Server
Ook de IRISPdf 7 Server ondersteunt bedrijven bij het indexeren, categoriseren, comprimeren en converteren van documenten in geoptimaliseerde doorzoekbare tekst bestanden. De oplossing is aanvullend voor DocCenter en ontworpen om grote volumes te kunnen verwerken. Dit is zowel op een enkel werkstation mogelijk, als op een server die documenten van meerdere werkstations ontvangt.

"In de tijd dat we onderdeel uitmaken van de I.R.I.S. Group, zien we alleen maar progressie. Zowel Morningstar Systems als I.R.I.S. Group blijven hun productaanbod verder ontwikkelen en op die manier worden de goede resultaten gecontinueerd en succesverhalen uit het buitenland nu ook in Nederland geïntroduceerd. De I.R.I.S. Group producten zijn kwalitatief zeer sterk en zijn gebaseerd op krachtige technologieën, waardoor ze bedrijven de kans bieden hun bedrijfsprocessen nog beter in te richten", meent Rick Gruijters, Business Development Manager bij Morningstar Systems. Gruijters is in deze functie verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het uitgebreide productportfolio.

Ook René Beulen, commercieel directeur van Morningstar Systems, is zeer te spreken over de I.R.I.S. producten. "Deze producten kunnen uitstekend concurreren met soortgelijke oplossingen. Voor veel - vaak middelgrote - bedrijven is het toch lastig om de (financiële) middelen vrij te maken voor de aanschaf van bijvoorbeeld een ECM toepassing."

Morningstar Systems - Kruisstraat 1 - 6231 LJ Meerssen - the Netherlands - Tel: +31 (0) 43 408 6600 - Fax: + 31 (0) 43 408 6609 - e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems is specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management. Morningstar is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen en ongestructureerde gegevensbronnen. Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise, aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van document-, kennis-, email- en recordsmanagement en daarnaast gerelateerde toepassingen met betrekking tot relatie- en businessprocesmanagement. Morningstar Systems is een vooraanstaand leverancier voor de professionele dienstensector en heeft tevens klanten binnen de petrochemie, farmachemie en financiële dienstverlening.

Morningstar Systems is opgericht in 1996 en is onderdeel van de I.R.I.S. Group. Met meer dan 500 ECM professionals en met vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Noorwegen, de Verenigde Staten van Amerika en China, is de I.R.I.S. Group de grootste ECM specialist in Europa. Meer informatie: www.morningstarsystems.nl en www.irislink.com


---

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Marleen Lassche - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: marleen@influx-pr.com