Persbericht

26 januari, 2009

Riverbed breidt markleiderschap WAN-optimalisatie uit door overname Mazu Networks

~ Bewezen software levert inzicht, rapportage en analyse voor enterprise- en service provider-klanten ~

Riverbed Technology heeft op 20 januari 2009 aangekondigd dat ze Mazu Networks overneemt. Mazu helpt organisaties bij beheer, beveiliging en optimalisatie van beschikbaarheid en performance van wereldwijde uitgerolde applicaties. De organisatie - gevestigd in Cambridge, Massachusetts, VS - wordt een business unit van Riverbed.

Mazu Networks biedt unieke, beproefde en flexibele analyse- en rapportagesoftware die real-time inzicht geeft in applicatiegebruik en -performance. Dit inzicht is noodzakelijk om een indruk te krijgen van de applicatieomgeving en om de juiste stappen te ondernemen om de levering van bedrijfskritische applicaties te garanderen binnen het Wide Area Network (WAN).

"De markt voor WAN-optimalisatie wordt steeds belangrijker", zegt Jerry M. Kennelly, president en CEO van Riverbed. "Onze enterprise- en service provider-klanten eisen steeds meer inzicht en rapportage- en analytische mogelijkheden om een beter uitgeruste infrastructuur in te zetten voor het beheer van hun wereldwijde applicaties. Dit komt voort uit de vraag naar kostenverlaging door consolidatie, het verhogen van de productiviteit van de eindgebruiker en het stroomlijnen van de zakelijke processen."

Door de overname van Mazu Networks breidt de suite van WAN-optimalisatieproducten verder uit en maakt het mogelijk voor Riverbed om aan de vraag van haar klanten te voldoen. Het biedt klanten een gesloten systeem voor het beheren van alle applicaties binnen hun organisatie. Hiermee kan de performance eenvoudig worden bijgehouden en geanalyseerd. Tevens kan de vraag voor ROI van optimalisatie worden weergegeven en is het mogelijk dat gebruikers continu hun performancedoelstellingen kunnen beheren ten opzichte van vooraf vastgelegde doestellingen.

"Onze service provider-klanten hebben een geïntegreerd systeem nodig om te monitoren en een beheerde WAN-optimalisatiedienst te leveren", vervolgt Kennelly. "Door een geïntegreerde oplossing aan te bieden gebaseerd op de techniek van Mazu kunnen we op maat gemaakte rapportages aanleveren en hiermee de toegevoegde waarde van optimalisatie demonstreren. Dit ondersteunt het belang van de dienstverlening van de aanbieder richting de klant."

Riverbed is markleider op het gebied van applicatieperformance. Dit komt doordat zij snelheid, schaalbaarheid en eenvoud biedt aan duizenden klanten. WAN-optimalisatie is de belangrijkste drijfveer van het succes van Riverbed. De productlijn van Mazu ondersteunt de positie van Riverbed door het leveren van een snelle performanceanalyse en biedt de mogelijkheid voor Riverbed-klanten om acceleratie en performance van hun belangrijkste applicaties te monitoren. Verder zorgt deze lijn ervoor dat Riverbed eenvoudige analyses en rapportages kan bieden binnen de gehele IT-omgeving van haar klanten, met op maat gemaakte dashboards en rapportages.

Belangrijkste financiële en andere voorwaarden van de overname:


* 25 miljoen dollar contante betaling bij het afsluiten van de deal
* Betaling tot 22 miljoen dollar contant gebaseerd op het behalen van bepaalde doelstellingen in een vastgestelde periode van 12 maanden na de ondertekening van de overeenkomst. Het maximale bedrag wordt betaald wanneer 35 miljoen dollar in boekingen wordt gerealiseerd
* Het afronden van de overname hangt af van de standaardafsluitvoorwaarden, inclusief die van de aandeelhouders van Mazu
* Beide partijen hebben de intentie om de overname zo snel mogelijk af te ronden en verwachten momenteel dat de afronding voor het einde van het eerste kwartaal van 2009 zal plaatsvinden
* De invloed op Riverbed's non-GAAP inkomsten zal naar verwachting gelijk blijven in 2009 en zich aanpassen in 2010

(545 woorden)