Gemeente Bronckhorst
---

Bronckhorst sluit collectieve vrijwilligersverzekering af

Met ingang van 1 januari 2009 heeft de gemeente Bronckhorst een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers die bij organisaties in Bronckhorst vrijwilligerswerk verrichten, zijn nu automatisch via de gemeente verzekerd. De organisatie of de vrijwilliger hoeft zich dus niet bij de gemeente of bij de verzekeringsmaatschappij aan te melden!

Vrijwilligers zijn voor ons in dit geval: mensen die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden doen ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Bij de rechtsbijstand- en bestuurdersaansprakelijkheidsdekking is de voorwaarde, dat de organisatie een rechtspersoon moet zijn. Hiermee wordt bedoeld, dat de organisatie statutair moet zijn opgericht en voor onbepaalde tijd staan ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Waaruit bestaat de collectieve vrijwilligersverzekering? Met de collectieve vrijwilligersverzekering is de schade die een vrijwilliger tijdens zijn activiteiten oploopt of veroorzaakt verzekerd. Het verzekeringspakket bestaat uit een: . aansprakelijkheidsverzekering vrijwilliger
. ongevallen- & persoonlijke eigendommenverzekering vrijwilliger . aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven en Werkgeversaansprakelijkheid verkeersdeelnemers, inclusief aanvullende autocascoverzekering . bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
. rechtsbijstandverzekering
Meer informatie over de collectieve vrijwilligersverzekering, de hoogte van vergoedingen, waar schade gemeld moet worden en de meest gestelde vragen over de verzekering kunnen geĂŻnteresseerden nalezen op de website van www.lippmann.nl bij het onderwerp Vrijwilligersverzekering. Organisaties die met vrijwilligers werken en zelf een vrijwilligersverzekering hebben afgesloten, adviseert de gemeente hun polisvoorwaarden te vergelijken met die van de collectieve vrijwilligersverzekering. Ze kunnen dan besluiten hun eigen verzekering op te zeggen. Meer informatie? Voor specifieke vragen over de polisvoorwaarden kunnen mensen rechtstreeks contact opnemen met verzekeraar Lippmann, tel. (070) 302 89 85 of per e-mail aan vrijwilliger@lippmann.nl. Bij de gemeente kunnen zij terecht bij de heer E. Kragten, tel (0575) 75 04 16 of de heer J. Otten, (0575)75 02 34.

Hengelo (Gld), 26 januari 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --