Ingezonden persbericht


Persbericht
Hilversum, 26 januari 2009

Natuur, cultuur en avontuur

Nederlandse themacamping in de Belgische Ardennen
met actief recreatie-, buitensport- en kinderanimatieprogramma

Wilt u zich dit jaar met het hele gezin in een compleet andere wereld wanen, maar toch dichtbij huis blijven? Genieten van een vakantie waarbij u Nederlands kunt blijven spreken én een betaalbare prijs betaalt? Dan is Panoramacamping Petite Suisse de ideale vakantiebestemming! Petite Suisse is gelegen in het hart van de Belgische Ardennen op slechts enkele uren rijden van Nederland en wordt beheerd door een Nederlands team.

Animatieprogramma en recreatieprogramma
Animatie speelt een belangrijke rol op de camping. Het animatieprogramma is geheel in het thema van een bijzondere legende die de ronde doet rondom de camping. De helden van de legende zijn een dappere jongen (Dodon), het edelhert (Cervus) en de Ardennengrotter PromProm. Zij vormen het hart van het animatieprogramma voor kinderen. Daarnaast kunnen kinderen lid worden van de Rangers. Rangers trekken in verschillende leeftijdsgroepen iedere dag de natuur in en leren spelenderwijs van alles over de natuur.

Het hele gezin kan zijn ogen uitkijken bij een roofvogelshow die dikwijls gegeven wordt. Alle bijzondere roofvogels kunnen van dichtbij worden bekeken: van een woestijnbuizerd, torenvalk, kerkuil of witwangdwergooruil tot de arendbuizerd.

Voor volwassenen die aan buitensport willen doen in deze prachtige omgeving zijn er ruime mogelijkheden die door een professioneel buitensportbedrijf worden begeleid, zoals mountainbiken, kanovaren of boogschieten.

Niet alleen de camping en de prachtige natuur hebben veel te bieden, ook de cultuur in de nabije omgeving is zeker de moeite waard. Wat te denken van een bezoek aan een bierbrouwerij, de druipsteengrotten van Han, watervallen van Co of de verschillende kastelen en musea? Gezinnen met kinderen kunnen zich vermaken in één van de dierenparken of het pretpark in de omgeving.

Verblijfsmogelijkheden en voorzieningen
U kunt uw verblijf bij Petite Suisse zo luxe maken als u zelf wenst. Petite Suisse biedt namelijk een gevarieerde selectie aan verblijfsmogelijkheden: naast kampeerplaatsen, luxe stacaravans en tenten van Vacansoleil beschikt de camping over comfortabele houten chalets in Finse stijl. Grote groepen zijn ook welkom op de camping. De camping heeft een nieuw vakantiehuis dat geschikt is voor maar liefst 12 personen. Ideaal voor grote gezinnen, bedrijven of verenigingen.

Alle gasten van Petite Suisse kunnen gebruik maken van de uitgebreide voorzieningen op de camping. Er is een bar en terras aanwezig, evenals een cafetaria en restaurant (met afhaalmogelijkheid). Daarnaast beschikt de camping over een verwarmd openluchtzwembad met peuterbad, een tennisbaan, een sportveld, een jeu de boules baan, tafeltennistafels en een speeltuin. Op het gehele campinggebied is tevens draadloos internet beschikbaar.

Dit jaar heeft Petite Suisse een officiële ANWB-erkenning gekregen. Dit betekent dat de camping voldoet aan de door de ANWB gestelde eisen op het gebied van kwaliteit van de voorzieningen en gastheerschap. De ANWB waardeerde de camping met maar liefst een 8,2.

Petite Suisse is een van de 5 campings uit het samenwerkingsverband 'Ardenne & Gaume Campingvakanties'. Deze organisatie is goed voor een half miljoen toeristische overnachtingen in de Belgische Ardennen & Gaumestreek. De eigenaren van Petite Suisse zijn tevens eigenaar van de Nederlandse camping 'De Sprookjescamping', in 2007 nog uitgeroepen tot ANWB Camping van het Jaar.

www.petitesuisse.be

Voor meer informatie, het aanvragen van beeldmateriaal of het opzetten van lezersacties kunt u contact opnemen met:

MEDIA TORNADO
Yvette Hes, Lotte Haen en Saskia Westervoorde
Graaf Florislaan 46
1217 KM Hilversum
Telefoon: 035-6257800
E-mail: info@mediatornado.nl


---- --