'Genoeg'
Een moderne gids voor duurzaam leven

Tom Petherick

Dat we nù iets moeten doen om de toekomst van onze aarde en het milieu veilig te stellen, daar kunnen we niet meer omheen. Je hoeft maar naar het journaal te kijken en naar Al Gore te luisteren om te weten dat het zo niet langer kan. Toch hoeven we niet te wanhopen. Als we allemaal wat minder gaan consumeren, energiezuiniger gaan leven, eten uit eigen tuin en onze spullen zoveel mogelijk recyclen, dan maken we samen het verschil! Genoeg, een moderne gids voor duurzaam leven geeft je de handvatten om de stap naar een duurzamer leven nu voor eens en voor altijd te nemen.

Begin dicht bij jezelf
Tom Petherick wil ons met zijn boek Genoeg bewust maken van het feit dat we meer verantwoord moeten gaan consumeren en een minder afhankelijke manier van leven moeten gaan nastreven. Velen van ons hebben dit 'eco-bewustzijn' wel, maar hoe en waar begin je? Volgens Petherick moet je dicht bij jezelf beginnen, bijvoorbeeld met het kweken van je eigen groenten en fruit. Dat kan prima in een bak op het balkon of in een klein hoekje van de tuin. Of wat dacht je van de voortuin? Als je maar rekening houdt met zon, wind en regen groeien veel soorten al snel. Lukt dit niet, koop je groenten dan in ieder geval rechtstreeks bij de boer, of maak gebruik van een wekelijks groentepakket. En koop je vlees voortaan bij de boer of biologische slager, in plaats van in de supermarkt.

Genoeg laat zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om anders te gaan leven, het wat kalmer aan te doen, minder te consumeren en eerlijk geproduceerd voedsel te eten. Als je het maar dicht bij huis en dicht bij jezelf houdt, gaat het bijna vanzelf. Dit boek geeft je heel veel tips over tuinieren en kweken en bevat bovendien tal van lekkere recepten. Ook komen de voor- en nadelen van het houden van (kleine) dieren aan bod, geeft Petherick zijn visie op onze omgang met het milieu en geeft hij tips hoe we het zelf, op kleine schaal, beter kunnen doen.

Pak die schop, spit om dat gazon en begin je eigen moestuin. Dit is hét moment om actie te ondernemen!

Bestellen:

Genoeg moderne gids voor duurzaam leven
Genoeg moderne gids voor duurzaam leven
Tom Petherick