Ingezonden persbericht


()
PERSBERICHT / MEDIA RELEASE
()

()

()

Podium voor A1 team Nederland

Robert Doornbos is heeft vannacht een bronzen plak gewonnen in de Sprintrace voor A1 Team Nederland. De Feature race finishte Robert als vijfde.

Vannacht hebben de deelnemende landen van A1GP weer gestreden om de World cup of motorsport aan de andere kant van de wereld, in Taupo, op het noord eiland van Nieuw Zeeland. Meer dan 20 landen wereldwijd, variërend van echte motorsportlanden zoals Groot Brittannië, Frankrijk en Italië tot meer exotische landen voor autosport begrippen zoals Libanon, Zuid Afrika en Indonesië raceten voor de 'cup'. Vannacht om 02:00 Nederlandse tijd hebben de kijkers van RTLGP al kunnen zien hoe de Nederlandse Oranje auto, powered by Ferrari, met Robert Doornbos achter het stuur twee keer vanaf de eerste rij mocht starten binnen dit internationale geweld.

De start van de sprint race verliep goed alhoewel duidelijk werd dat aan de binnenkant van de baan wel veel minder grip was. Helaas verliep de verplichte pitstop minder goed en verloor het team een positie aan Neel Jani, rijdend voor Zwitserland, die opvallend goed presteerde ondanks het griepje wat hij had opgelopen. Een mooi podium en een bronzen plak was het resultaat.

De start van de feature race ofwel de hoofdrace verliep minder goed voor Nederland. Direct al moest Robert twee posities afstaan aan Zwitserland en Portugal die beiden het voordeel hadden van de start aan de buitenkant van het circuit met veel meer grip. Neel Jani kon van positie 5 naar positie 2 klimmen door een superstart. En Australië wist Nederland nog in te halen in bocht 2. Robert reed vervolgens een constante race met goede ronde tijden op de vijfde positie. Helaas kende het team weer problemen tijdens de pitstop waardoor het team een positie moest afstaan aan Frankrijk. Deze kon Robert later gelukkig weer terugpakken in de chicane na het rechte eind toen Maleisië van de baan spinde op dat punt.

Robert Doornbos na de race; "Als je van de eerste rij start, ga je natuurlijk vol voor de overwinning. We hadden een goede start bij de sprint race en bij de pitstop zat ik bij Ierland in de versnellingsbak en konden we een positie pakken met een goede stop. Helaas verloren we heel veel bij de pitstop, hier moeten we harder aan werken. Door een software probleem bij het wegrijden, verloren we nog meer tijd en kwamen we niet als leider terug de baan op, maar in P3 waar we ook bleven. Wel een podium, maar niet de plek waar we voor aan het vechten waren. In de feature race startten we weer vooraan, maar helaas had ik teveel wheelspin bij de start en verloor een aantal plaatsen. Het is een lange race dus deze konden we goed maken, maar ook tijdens de pitstops nu verloren we veel tijd ten opzichte van de competitie en lagen nu ineens P6....balen!! Bij de tweede pitstop verloren we tijd met een moerbout die niet goed vast ging, maar ik heb daarna Frankrijk nog wel in kunnen halen voor P5.

Het zijn goede punten maar we willen winnen, dus er moet nog harder gewerkt worden en dan vallen de stukjes op hun plaats. Ik heb het naar mijn zin gehad en kijk erg uit naar mijn volgende kans bij A1 Team Nederland."

Straks om 14:50 kunt u de complete sprintrace en hoofdrace bekijken op RTL 7, uiteraard biedt team Nederland weer de live boordradio aan vanuit de pits waar je alle radio conversaties tussen Robert en het team kunt volgen.

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com I: www.A1teamned.com