Ingezonden persbericht


Mkb'ers kennen voordelen cloud computing niet

Onderzoek Rackspace: van alle Nederlandse mkb'ers weet 86 procent niet precies wat cloud computing is

Amsterdam, 26 januari 2009 - Slechts veertien procent van de Nederlandse mkb'ers weet precies wat cloud computing inhoudt. Dit blijkt uit onderzoek van Rackspace. Het merendeel van de mkb'ers loopt op deze manier de voordelen mis, die deze technologie te bieden heeft. Cloud computing is een technologie waarmee medewerkers via het internet een beroep kunnen doen op meerdere servers. Deze servers staan in het datacenter van hun hostingprovider, waardoor ze er zelf geen omkijken naar hebben. Dit beperkt capaciteitsproblemen tot een minimum en garandeert de toegang tot bijvoorbeeld websites.

Nederlandse mbk'ers werd in het onderzoek onder andere de vraag gesteld wat cloud computing is. Dertig procent denkt dat het servers zijn, die mensen op afstand via het internet kunnen benaderen, achttien procent denkt dat het een hostingdienst is, twintig procent koos als antwoord voor 'applicaties of data via het internet'. Zeven procent omschrijft de dienst als betrouwbaar en veilig, en elf procent kiest het antwoord 'virtualisatie'. Van de ondervraagde mkb'ers is 71 procent niet van plan om in de nabije toekomst iets te ondernemen op het gebied van cloud computing. 41 procent ziet de voordelen van de technologie niet in.

Toch heeft cloud computing wel degelijk voordelen, zoals een aanzienlijke kostenbesparing doordat een bedrijf alleen betaalt voor de servercapaciteit die het verbruikt. Een tweede voordeel is dat organisaties altijd kunnen vertrouwen op voldoende computercapaciteit. Het is altijd direct mogelijk om meer capaciteit te gebruiken zonder zelf grote investeringen te hoeven doen. Aanschaf van een dure noodserver is niet meer nodig.

"Cloud computing zal in 2009 zeker een vlucht nemen. Het is niet alleen voor IT-professionals handig om de ontwikkelingen rondom deze technologie te volgen. Ook voor andere disciplines is het nuttig te weten hoe ze hun voordeel kunnen doen met deze opkomende technologie", zegt Anthony Carter, Country Manager Benelux bij Rackspace. "Mkb'ers kunnen zich dankzij cloud computing volledig richten op hun core business. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over grote IT-investeringen. In een economisch moeilijke periode geeft dit een geruststellend gevoel."

Rackspace biedt mkb'ers de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van cloud hosting. Meer informatie hierover is terug te vinden op www.rackspace.nl/cloud-hosting.

###

Over Rackspace Hosting
Als wereldwijd marktleider in hosting verandert Rackspace Hosting de manier waarop bedrijven in de gehele wereld IT aanschaffen. Rackspace biedt Computing-as-a-Service en integreert de beste technologieën in een flexibel serviceaanbod. Hiermee maakt het bedrijf computergebruik betrouwbaarder en betaalbaarder. Rackspace is een vertrouwde partner voor bedrijven van elke omvang en vergroot de effectiviteit van IT-afdelingen. Fanatical Support is een van de onderscheidende kenmerken van Rackspace en helpt het bedrijf bij zijn missie om een van de beste serviceverleners ter wereld te worden. Rackspace is opgenomen in de top 30 van de 'Sunday Times 100 Best Companies to Work for'-lijst en in de 'Great Place to Work Awards, 2008' van de Financial Times. Het Rackspace-portfolio van gehoste diensten omvat managed hosting (www.rackspace.nl), e-mailhosting (www.mailtrust.com) en cloud-hosting (www.mosso.com). Voor meer informatie over Rackspace Hosting: <..>www.rackspace.nl, 00800 889900 33.

Rackspace Benelux BV

Anthony Carter

Tel.: 020 75 33 222

E-mail: anthony.carter@rackspace.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Gijs van Beek / Naomi Samson

Tel.: 030 65 65 070

E-mail: rackspace@lvtpr.nl