Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 26 januari 2009

Siemon breidt assortiment voorgemonteerde koperen kabelbundels uit

Siemon, een van de toonaangevende leveranciers van netwerkbekabelingssystemen, heeft een aantal nieuwe, voorgemonteerde koperen kabelbundels (harness links) aan zijn assortiment toegevoegd. De kabelbundels zijn leverbaar voor alle drie de koperen 10GBASE-T oplossingen van Siemon: 10G 6A(TM) F/UTP, 10G 6A UTP en categorie 7A TERA®. De kabelbundels bestaan uit zes kabels in een flexibele huls, die afgemonteerd zijn met Siemon MAX-outlets aan de ene kant en MC-pluggen aan de andere kant. De nieuwe kabelbundels zijn leverbaar in lengtes tot 20 meter en kunnen gebruikt worden voor snelle cross-connect toepassingen.

Er zijn ook verbeteringen doorgevoerd in de bestaande serie koperen kabelbundels. Die zijn nu leverbaar in lengtes tot 90 meter; de maximale lengte volgens de standaards. De kabelbundels van Siemon zijn afgemonteerd met MAX- of TERA-outlets en maken dankzij het handige kliksysteem de installatie in een groot aantal patchpanels heel eenvoudig. Door individuele stekkers te gebruiken in plaats van cassettes en door het gebruik van zes individuele kabels in de bundel, die allemaal zijn afgemonteerd met pluggen met een simpel trek- en klikmechanisme, volstaat een kleine werkruimte om de kabels te installeren. De kabelbundels worden bij elkaar gehouden door een flexibele huls, die de kabelbundels beschermt tijdens werkzaamheden. De kabels in de bundel zijn in een vaste positie gefixeerd, waardoor individuele kabels bij de installatie gemakkelijker naar de gewenste plek gemanoeuvreerd kunnen worden.

De voorgemonteerde kabelbundels van Siemon zijn speciaal ontwikkeld om te voorzien in de behoefte aan gemakkelijk te installeren bekabeling voor high-density omgevingen als datacenters. Het gebruik van voorgemonteerde kabelbundels maakt tijdens de installatie een tijdsbesparing van wel 75 procent mogelijk.


---