Persbericht

NAVTEQ verdiept wereldwijde zakelijke overeenkomst met Microsoft

~ overeenkomst omvat nu gehele NAVTEQ® kaartdatabase en extra content ~

Veldhoven, 26 januari, 2009 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor location-based solutions en (auto)navigatie, maakt bekend dat Microsoft Corp., wereldwijd leider in software en oplossingen, zijn overeenkomst met NAVTEQ heeft uitgebreid.

Met deze nieuwe overeenkomst heeft Microsoft nu toegang tot alle 74 landen in de NAVTEQ-kaartdatabase. De overeenkomst is voor meerdere jaren afgesloten. Microsoft kan nu ook de NAVTEQ-content gebruiken. Hieronder vallen Extended Listings, NAVTEQ Transport(TM), NAVTEQ Discover Cities(TM) en NAVTEQ Voice(TM). Microsoft zal de NAVTEQ-data voor zijn internet- en navigatiesoftware-oplossingen gebruiken.

"Microsoft blijft een leider in navigatiesoftware doordat het eindgebruikers intuïtieve producten biedt met rijke informatie", zegt Stephen Lawler, general manager Virtual Earth bij Microsoft. "Door deze wereldwijde overeenkomst met NAVTEQ kunnen wij onze gebruikers de meest krachtige en uitgebreide ervaring blijven bieden."

De relatie tussen NAVTEQ en Microsoft begon tien jaar geleden. Microsoft koos toen voor NAVTEQ als leverancier van kaartgegevens van de Verenigde Staten en Canada voor al zijn productapplicaties. In de jaren die volgden werd de relatie uitgebreid met de levering van NAVTEQ-kaartgegevens voor West-Europa, Azië en Mexico. Met deze nieuwe overeenkomst kan Microsoft wereldwijde oplossingen bieden die aansluiten op de wensen van zijn diverse internationale klanten.

Microsoft's nieuwe licentieovereenkomst gaat verder dan kaartdekking alleen. Het omvat ook geavanceerde NAVTEQ-content, waaronder:


- Extended Listings biedt honderdduizenden zakelijke vermeldingen om aan te kunnen passen per categorie en verbeterde bestemmingsselectie;
- NAVTEQ Discover Cities biedt informatie over straat-, voetgangers- en openbaar vervoernetwerken die belangrijk zijn voor voetgangers- en multi-modal navigatie;
- NAVTEQ Transport bevat een groeiend aantal kenmerken die voldoen aan de specifieke behoeften van de transportindustrie. Dit maakt zowel nauwkeurige trucknavigatie als route- en doeltreffende optimalisatie mogelijk;
- NAVTEQ Voice vertaalt namen en plaatsnamen in fonetische taal. Applicaties kunnen hierdoor gesproken woorden omzetten in navigatie. Dit biedt consumenten een meer intuïtieve en natuurlijke manier van interactie met hun navigatiesysteem.

"NAVTEQ kaarten vormen al jaren de basis van Microsoft's baanbrekende route-oplossingen", zegt Jeff Mize, executive vice president sales bij NAVTEQ. "We zijn blij dat we met deze nieuwe overeenkomst zowel wereldwijde dekking kunnen bieden als innovatieve, nieuwe content. We kijken ernaar uit dat Microsoft deze nieuwe producten op de markt brengt."

(373 woorden)