Persbericht

Honeywell legt dolphin 9950 in handen van gebruiker

Introductie van geïntegreerde pistoolgreep biedt ergonomische uitbreiding van de Dolphin 9900-lijn

Eindhoven - 26 januari, 2009 - Honeywell (NYSE: HON) introduceert de Dolphin® 9950 mobiele computer. Dit is het nieuwste product in de populaire lijn Dolphin 9900 mobiele computers. De Dolphin 9950 is ontworpen als de meest ergonomische mobiele computeroplossing voor werkomgevingen waarin grote hoeveelheden gegevens verzameld en verwerkt moeten worden. Hij heeft een geïntegreerde pistoolgreep voor comfortabele enkelhandige scanning waardoor hij ook gemakkelijk te gebruiken is tijdens lange diensten.

De Dolphin 9950 draait op Windows Mobile 6 en bevat de nieuwste technologieën op het gebied van mobiele computers. Denk hierbij aan geïntegreerde applicatie- en communicatietechnologie en geavanceerde Adaptus® Imaging Technologie voor barcode scanning en het maken van afbeeldingen. De 9950 heeft drie nieuwe toetsenbordopties zodat gebruikers de configuratie kunnen selecteren die het beste bij hun specifieke wensen past. De klant kan bijvoorbeeld kiezen uit een volledig alfa/numeriek toetsenbord voor warehouses en distributieomgevingen, of een kleiner toetsenbord voor eenvoudig gebruik in retailomgevingen. Hierbij zitten meerdere alfa/numerieke functies op één toets.

"Windows Mobile biedt een bekende en flexibele omgeving en helpt gebruikers verbonden te blijven met de informatie die ze nodig hebben. Daarnaast verbetert het de productiviteit in het veld", zegt Chip Vollers, senior product manager bij Windows Mobile. "Het doet ons genoegen om met Honeywell te werken aan dit nieuwe apparaat in de lijn Dolphin 9900 mobiele computers."

Bedoeld voor scanintensieve omgevingen zoals back-end retail, warehousing, distributie en de supply-chain, is de Dolphin 9950 licht en eenvoudig in gebruik. Concurrerende producten kunnen soms onhandig en zwaar zijn. De Dolphin 9950 biedt meer dan 10 uur volledige Shift-PLUS(TM) batterijkracht. Hierdoor hoeven batterijen tijdens gewone diensten niet meer vervangen te worden. Als ideaal apparaat voor harde omgevingen, heeft de Dolphin 9950 een IP64-rating en is hij ontworpen op het weerstaan van vallen tot 1,5 meter op beton en het overleven van minimaal 2000 valpartijen van 1 meter hoogte.

"De feedback van klanten sinds de introductie van de Dolphin 9900 bijna een jaar geleden is enorm positief geweest", zegt Garrison Gomez, Manager Mobility Marketing bij Honeywell Scanning & Mobility. "De Dolphin 9950 biedt een optie voor klanten die de connectiviteit en betrouwbaarheid van de 9900 mobiele computer waarderen, in een vorm die nog comfortabeler is bij lange uren scannen en gegevens invoeren. We leggen ons toe op het aanbieden van de meest ergonomische en robuuste oplossingen die beschikbaar zijn voor mobiele werkers."

Door het uitgebreide lifecycle management platform is migratie van de Dolphin 9550 naar de volgende generatie Dolphin 9950 mogelijk terwijl veel van de eigen hardware (accessoires, batterijen en randapparatuur) bruikbaar blijft. Dit is een flinke kostenbesparing. Daarnaast is de user interface van de Dolphin 9950 bijna identiek aan die van zijn voorganger. Dit reduceert of voorkomt de noodzaak van gebruikerstrainingen en vereenvoudigt de migratie van softwareapplicaties naar het nieuwe apparaat.

De Dolphin 9950's computer architectuur omvat een Intel® PXA 270 624 MHz processor met 256MB RAM x 1GB FLASH geheugen. Dit verzekert een snelle verwerking in gegevensintensieve applicaties. Een geïntegreerde 802.11b/g radio voorziet in een snelle draadloze communicatie die vooruitstrevende draadloze veiligheidsstandaarden ondersteunt. De Dolphin 9950 heeft eveneens Bluetooth® draadloze connectiviteit.

Kijk voor meer informatie over Honeywell Scanning & Mobility op http://www.honeywell.com of bel +31 (0)40 - 290 1600.