Gemeente Overbetuwe


Eerste ondernemers tekenen intentieverklaring glasvezel

Op maandag 26 januari jl. is de eerste Glasvezelinternet voorlichtingsbijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst werd informatie verstrekt over het verkrijgen van glasvezel op bedrijventerreinen in Overbetuwe. Tevens werd geïnventariseerd of er voldoende animo was.

De voorlichtingsbijeenkomst was drukbezocht. Circa 40 zakenmensen hadden zich verzameld in de aula van Scholengemeenschap Het Westeraam te Elst. Hier werden presentaties gegeven door o.a. het Ondernemersplatform Overbetuwe (OPO) en de potentiële aanbieders van het netwerk en de dienstverlening. Vrijwel alle aanwezige ondernemers hebben hierna een intentieverklaring ondertekend, waarmee zij aangaven geïnteresseerd te zijn in het verkrijgen van glasvezelinternet.

De komst van glasvezel opent de deur naar kostenbesparing en efficiënter werken door toepassingen over IP, zoals bijvoorbeeld VoIP, remote werkplekken en video conferencing. Daarnaast wordt de snelheid van internet vele malen verhoogd. âHet is voor de ondernemers in de Overbetuwe tijd geworden om de digitale B-weg te verlaten en echt de digitale snelweg op te gaanâ, aldus Albert Verhoeven, projectleider glasvezel namens OPO.

In totaal organiseert OPO twee voorlichtingsbijeenkomsten om draagvlak te krijgen voor het glasvezelinternet-project. Het platform wordt in dit project gesteund door de gemeente Overbetuwe en de Kamer van Koophandel. OPO richt zich op bedrijventerreinen in de gemeente Overbetuwe: De Aam en De Merm in Elst, Poort van Midden Gelderland Noord en Zuid in Heteren en De Schalm en Andelst Oost in Andelst.

De tweede voorlichtingsbijeenkomst wordt 3 februari gehouden bij Porsche Centrum Gelderland in Heteren. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden op www.overbetuwedigitaal.nl.