Venetië van het noorden heeft een aanvalsplan nodig


AMSTERDAM, 20090119 -- Het stadbestuur heeft grootse plannen voor Amsterdam. Tegelijkertijd heeft Nederland stoere ambities ondertekend om de emissie van broeikasgassen terug te dringen. Gaan klimaatrobuustheid en stadsontwikkeling eigenlijk wel samen? Daarover vindt op maandag 26 januari 2009 het eerste van drie debatten in De Rode Hoed plaats: Amsterdam, een veilig Venetië van het noorden?

Organisatie: Delft Cluster/Deltares i.s.m. De Rode Hoed
Gespreksleiding:Ed Nijpels, met medewerking van o.a. Maarten van Poelgeest
Aanvang: 20.00 uur in de Grote Zaal.
Kaartverkoop: www.rodehoed.nl

Programma
Met de uitvoering van de adviezen van de Deltacommissie (`Veerman') moet Nederland de toekomst `klimaatrobuust` tegemoet gaan. Extreme droogte, hitte en wateroverlast zullen in een verstedelijkte regio als Amsterdam anders aankomen dan op het platteland. Ondergelopen kelders of juist uitdrogende palen, waardoor grachtenpanden langzaam en scheurend in de grachten zakken? Wat is het aanvalsplan van het Venetië van het noorden?

Onder leiding van Ed Nijpels, voorzitter branchevereniging ingenieursbureaus ONRI, praten mee: Maarten van Poelgeest (wethouder Amsterdam, ruimtelijke ordening en grondzaken, en waterbeheer), Marcel Stive (hoogleraar waterbouw TU Delft/lid Commissie-Veerman), Lammy Garming (Waterschap Amstel, Gooi en Vecht), Frans van de Ven (Deltares).

De twee vervolgdebatten zijn gepland op 23 maart en 28 september.





Stichting De Rode Hoed