Gemeente Brummen


Inloopbijeenkomst Lombok Zuid in kantine Eeerbeekse Boys

(Oorspronkelijke publicatie datum: 18-01-2009)

De tweede informatieavond over de woningbouwplannen over de wijk Lombok Zuid in Eerbeek wordt gehouden op maandag 26 januari 2009 in de kantine van voetbalvereniging Eerbeekse Boys aan de Veldkantweg in Eerbeek. Deze bijeenkomst heeft een andere opzet dan de eerder gehouden en druk bezochte bijeenkomst op 7 januari jl. Op 26 januari kunnen belangstellenden tussen 20.00 en 22.00 uur bij een aantal informatiestandjes de plannen bekijken en hun vragen stellen aan medewerkers van de gemeente en Roosdom Tijhuis. Ook wordt tijdens de avond tweemaal een (zelfde) centrale presentatie gegeven. Dit zal zijn om 20.30 en 21.30 uur.

Woensdagavond 7 januari jl. vond al een eerste informatiebijeenkomst plaats over de woningbouwplannen voor de uitbreiding van de Eerbeekse wijk Lombok (Lombok Zuid). De animo voor deze bijeenkomst oversteeg alle verwachtingen. De organisatoren zagen zich genoodzaakt om de mensen die niet meer in de zaal pasten, weer naar huis te laten gaan. De enorme opkomst heeft tot gevolg dat er op korte termijn, namelijk op 26 januari 2009, een tweede informatieavond wordt gehouden. Doel van de bijeenkomst is om belangstellenden (alsnog) op de hoogte te kunnen brengen van de plannen voor de bouw van de eerste circa 110 woningen voor de uitbreiding van de wijk Lombok in Eerbeek.

De informatiebijeenkomst vond op 7 januari 2009 plaats in de zaal van De Heideroos in Eerbeek. Er werd informatie gegeven over het stedenbouwkundig ontwerp en de procedure die ten grondslag ligt voor het plan Lombok Zuid. In Lombok Zuid worden in totaal circa 300 tot 350 woningen gebouwd. Voor de eerste fase, die 110 woningen bevat, heeft stedenbouwkundig bureau Royal Haskonig het stedenbouwkundig ontwerp toegelicht. Vertegenwoordigers van de gemeente gaven informatie over de wettelijke procedure die voor dit plan. Bij de ontwikkeling van de woningbouwplannen voor Lombok Zuid werkt de gemeente Brummen nauw samen met Roosdom Tijhuis. Meer informatie vindt u op de speciale projectpagina op deze site.

Belangstelling voor woning?
Heeft u interesse in een woning in Lombok Zuid. Dan is het sinds kort mogelijk om u in te schrijven als belangstellende voor dit project. Dit betekent dat wanneer de verkoop van de woningen voor de eerste fase start, u tijdig hierover actief wordt geïnformeerd. Inschrijven als belangstellende is mogelijk via de website van Roosdom Tijhuis (www.roosdomtijhuis.nl). Ook kunt u een formulier ophalen bij de balie Vergunningen in het gemeentehuis in Brummen en de dependance in Eerbeek. Het formulier is zowel van toepassing voor de woningen die door de Roosdom Tijhuis worden gerealiseerd als voor de woningen die de gemeente bouwt.