Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 19 januari 2009

BANGBANG VECHT VOOR BANGLADESH

Rapper BangBang staat op maandag 26 januari in de ring om te vechten voor schoon water in Bangladesh. Het gevecht in de Escape in Amsterdam is de grote finale ter afsluiting van de reposoap Fighting For Water. Naast het gevecht zijn er op de benefietavond optredens van Jiggy Djé, Turk, Beast, Kubus&BangBang, DJ Abstract, DJ Gomes en Willy Wartaal. Tijdens een veiling voor het goede doel gaan ondermeer een speciale BangBang scooter en foto's op Canvas van Eddy van Wessel onder de hamer. De avond wordt gehost door Rotjoch. De toegang is 10 euro en komt volledig ten goede aan hulp voor Bangladesh. De deuren openen om 21.00 uur.

De tiendelige serie Fighting For Water wordt elke maandagavond 22.30 uur uitgezonden door 101.TV en laat de transformatie zien die BangBang ondergaat om zich voor te bereiden op het gevecht met de 23-jarige kickbokser Shannon. Met de serie en het gevecht op 26 januari wil BangBang aandacht vragen voor het gebrek aan schoon water en de grote armoede in Bangladesh. Het geld dat op de benefietavond wordt ingezameld komt volledig ten goede aan de stichting AKVO. Deze organisatie zet zich in voor de bouw van waterputten in Bangladesh.

101.TV, het 24-uurs jongerenkanaal, is te ontvangen via digitale televisie of op www.101.TV. Op de zender en via de website zijn niet alleen de programma's van BNN te bekijken, maar ook eigen producties zoals 101Barz, Gumshots en Egotrip.

Meer informatie: persvoorlichting 101.TV
Nadya Sastrohardjo, tel: 035-6555320, e-mail: nadya@101.tv


* Noot aan de redactie:
Benieuwd of BangBang klaar is voor het gevecht? Op woensdag 21 januari geeft de rapper om 16.00 uur een persconferentie in Cafe Escape in Amsterdam (niet zoals eerder vermeld in de Kroon). Indien je hierbij aanwezig wilt zijn kun je contact opnemen met Nadya Sastrohardjo.

Bijlage: aankondigingposter Fighting For Water benefietavond.