Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht en Uitnodiging

Utrecht, 20 januari 2009

Ex-wethouder Yet van den Bergh in forum

D66 organiseert debat Actieplan Luchtkwaliteit

Het 1 miljard kostende actieplan luchtkwaliteit dat de gemeente Utrecht heeft gelanceerd, is onderwerp van felle discussie. D66 wil de mening van stadsgenoten horen en organiseert een debat op 26 januari '09 met een sterk discussieforum. Het debat zal worden ingeleid door een forum bestaande uit de spraakmakende ex-wethouder Yet van den Berg van Leefbaar Utrecht, Martin Hessels, adviseur regionale economie van de Kamer van Koophandel en Roland Pereboom, directeur van Milieucentrum Utrecht.

Uiteraard is er voor de bezoekers volop de gelegenheid om hun kritische vragen aan het forum te stellen. Hoe schadelijk is het actieplan voor de economie? Is het plan effectief genoeg om de luchtkwaliteit te verbeteren? Is er sprake van normfetisjisme?

D66-raadslid Arjan Kleuver hoopt op een grote opkomst. "Hiermee is veel geld gemoeid en het plan heeft een grote invloed op de stad. In het voorjaar moeten we beslissen of D66 voor of tegen dit plan is. Inbreng van mensen die er baat bij hebben of die er juist schade van ondervinden is voor ons onontbeerlijk om tot een gedegen standpunt te komen."

Tijdstip: op maandag 26 januari '09 om 20.00 uur

Locatie: de Maartenshof aan de Loeff Berchmakerstraat 34 in Utrecht

Sprekers: Yet van den Berg, ex-wethouder Verkeer en Milieu (Leefbaar Utrecht)

Martin Hessels, adviseur regionale economie, Kamer van Koophandel

Roland Pereboom, directeur van Milieucentrum Utrecht


Noot voor de redactie,