Ingezonden persbericht


Persbericht

ESCAUX, de 'N1 alternative in Unfied Communication', biedt Mobile Unified Communication aan voor de Google Android telefoon in Europa

Brussels, 26 january 2009. ESCAUX kondigt vandaag aan dat zij een volledige Unified Communication toepassing hebben ontwikkeld voor de HTC G1 Smartphone.Deze toepassing zal gebruikers toelaten dit toestel volledig te integreren in het open platform van ESCAUX. Alle mogelijkheden van de net.Desktop, zoals presence, Instant Messaging, status, click-to-dial, e-mail, etc..zullen beschikbaar zijn voor de gebruiker, om het even waar hij zich bevindt. Dat betekent dat een gebruiker met een vaste en mobiele Android telefoon volledig geïntegreerd wordt in een systeem en als een enkel nummer bekend is.

"Ons Open UC platform integreert al met mobiele telefoons zoals de Nokia E-series met Symbian OS, en voorziet in handenvrije configuratie" aldus Jordi Nelissen, co-founder van ESCAUX. "De integratie met de Google Android toestellen, zoals de HTC G1 brengt ons op het volgende niveau van gebruikersvriendelijke Mobile Unified Communication. Het vroeg ons vrij weinig tijd om een eerste beta versie te ontwikkelen, dankzij de 'portable' natuur van onze software en de perfecte match met het Android OS. Wij zijn ervan overtuigd dat onze finale versie zal klaar zijn vooraleer deze zeer krachtige Smartphone beschikbaar zal zijn op de Europese markt".

----------
Over Android
De eerste Android telefoon, geproduceerd door HTC zal eind deze maand geïntroduceerd worden door T-Mobile op de Nederlandse markt, onder de naam van T-Mobile G1. De T-Mobile G1 levert met Google een premium en gebruiksvriendelijke mobiele internet en communicatie ervaring, gebundeld in een enkel toestel. De samenwerking tussen T-Mobile, Google en HTC integreert diensten van Android en T-Mobile in een toestel. Naast het T-Mobile G1's touchscreen van uiterst hoge kwaliteit, beschikt dit toestel over een volledig en uitschuifbaar toetsenbord.

Over ESCAUX
ESCAUX werd opgericht in 1994 en richt zich sinds 2003 uitsluitend op IP-telefonie oplossingen voor bedrijven in heel Europa en daarbuiten. Een professioneel service team levert geïntegreerde diensten om de installatie van SIP en open platform software versneld te realiseren in een business communicatie programma. Een eigen softwarefabriek zorgt op regelmatige basis voor updates die beantwoorden aan de business processen van haar klanten, zodat iedere oplossing 'future proof' blijft. Deze nieuwe ontwikkeling bevestigt de innovatieve kracht om 'The No 1 alternative in Unified Communication' te blijven. Het hoofdkantoor bevindt zich in Waver (bij Brussel). ESCAUX levert, via een netwerk van channel partners, oplossingen aan bedrijven, al dan niet beursgenoteerd en aan openbare instellingen en diensten. Een toepassing van ESCAUX bij IPM (B) leverde al in 2007 de Award van Innovator of the Year op van datanews, voor hun IPM Manager Reynald Lemaire. Onlangs kreeg ESCAUX van het Amerikaanse blad INTERNET TELEPHONY van uitgeverij TMC de Award Product of the Year 2008 voor hun Unified Communication.

----------