Ingezonden persbericht


Persbericht

Egmond aan Zee, 26 januari 2009

16.133 deelnemers genieten van 6e Egmond Wandel Marathon

Een record aantal deelnemers heeft zaterdag 24 en zondag 25 januari 2009 genoten van een succesvol verlopen 6e editie van de Egmond Wandel Marathon. Met 1.000 deelnemers meer dan vorig jaar trokken maar liefst 16.133 deelnemers er op uit, om vanuit Egmond aan Zee het rulle strand en de pittige duinen van het Noordhollands Duinreservaat en de Schoorlse Duinen te trotseren. De weergoden waren het evenement, met afstanden over 10 en 21 km, daarbij zeer gunstig gestemd.

Deelnemers uit het hele land
Uit het hele land brachten de duizenden wandelaars en nordic walkers een bezoek aan de Noord-Hollandse badplaats Egmond aan Zee. Velen onder hen verbleven een weekend lang in één van de Egmondse hotels, die bijna allemaal waren volgeboekt. Nieuw dit jaar was de kilometeraanduiding op de routes, zodat de deelnemers beter geïnformeerd werden over de reeds afgelegde afstand. Erg gewaardeerd werden ook de bandjes onderweg, die op meer locaties dan ooit zorgden voor een sfeervolle ambiance.

Pittige tocht met zonnig wandelweertje
Typerend voor de Egmond Wandel Marathon zijn de altijd wisselende weersomstandigheden en hun invloed op de condities van het parcours. De deelnemers werden zowel zaterdag als zondag geconfronteerd met ideale weersomstandigheden, waarbij de verwachte regen en bewolking uitbleven. Het strand was door de gunstige omstandigheden ook breed genoeg de duizenden deelnemers met droge schoenen de duinen te laten bereiken. De smallere en heuvelachtige paadjes in de duinen werden door de wandelaars goed verteerd, want na het begroeten van de laatste wandelaars kon het Rode Kruis tevreden vertellen dat op het vaste blaren prikken na geen ongelukken hadden plaatsgevonden.

Deelnemers blij met vrijwilligers en partners
'Bedankt voor de prima verzorging', waren de meest gehoorde woorden van dank van de deelnemers aan de bijna 250 vrijwilligers die meehielpen bij de organisatie van het evenement. Niet alleen bij de startbalies, de pendelbussen en de verkeersregelaars, maar ook bij de vijf verzorgingsposten op het parcours leverden de vrijwilligers een prestatie van formaat. Of het nu het uitschenken was van koffie/thee, het uitdelen van muesilrepen of het trakteren op bronwater de wandelaars en nordic walkers waardeerden de gratis verzorging onderweg zeer. Verzorging die niet mogelijk was geweest zonder de hulp van de DekaMarkt, het Reumafonds, PWN, Sultana en de KRO. Het Reumafonds deed in dit kader weer een beroep op de deelnemers een bijdrage te leveren aan dit goede doel, dat wederom aan de Egmond Wandel Marathon was gekoppeld. Opvallend waren bovendien de witte winter mutsen, die energieleverancier Electrabel samen met stappentellers aan de deelnemers uitdeelde. De deelnemers maakten hier massaal en dankbaar gebruik van.

Feest in Sportcentrum De Watertoren
Een beloning voor het zwoegen over het strand en het bikkelen door de duinen kregen de wandelaars in het gezellige Sportcentrum De Watertoren. Binnengehaald door live muziek kregen zij de verdiende en schitterende medaille uitgereikt, waarna ze hun voordeel konden doen op de door Runnersworld georganiseerde Wandel Expo of konden nagenieten op het terras.

Egmond Wandel Marathon bij KRO De Wandeling
Ook dit jaar was de KRO als dé wandelomroep van Nederland weer aanwezig bij de Egmond Wandel Marathon, dit jaar met het thema 'Aan wie geef jij je hart?'. Onder dit motto maakte het tv-programma KRO De Wandeling opnames van de Egmond Wandel Marathon en zendt deze uit op vrijdag 6 februari 17.10 uur Ned. 2 (hh. zondag 8 februari, 9.35 uur Ned. 2).

Noot aan de redactie (