Persbericht

Zorggroep Sint Maarten kiest voor elektronisch cliëntendossier Unit 4 Cura

Sliedrecht, 26 januari 2009 - Zorggroep Sint Maarten heeft gekozen voor het elektronisch cliëntendossier Unit 4 Cura ECD van Unit 4 Agresso. Met deze integrale zorgapplicatie beschikt de organisatie straks over één elektronisch cliëntendossier voor alle locaties. Ook de thuiszorgafdeling gaat gebruik maken van de software.

Zorggroep Sint Maarten is met vijftien zorglocaties over heel Nederland en 2.300 medewerkers één van de grotere zorg- en dienstverleners aan ouderen. Als belangrijkste reden voor de keuze voor Unit 4 Cura ECD noemt Zorggroep Sint Maarten het integrale karakter, in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid. "We zochten naar één systeem voor onze complete dienstverlening", aldus ICT-manager Eric Huskes. "Met dit systeem kunnen medewerkers elke stap gecontroleerd nemen. Onze verzorgenden zijn straks dankzij dit elektronisch cliëntendossier minder tijd kwijt aan administratieve zaken. En daardoor krijgen zij meer tijd voor waar het écht om draait: cliënten de best mogelijke zorg verlenen."

Unit 4 Cura ECD ondersteunt het werken met het zogenaamde Zorgleefplan voor iedere cliënt: gegevens van de cliënt worden elektronisch vastgelegd en komen in een centraal digitaal dossier. Het elektronisch cliëntendossier gaat deel uitmaken van een nog te bouwen zorgportaal, dat zorgverleners van Zorggroep Sint Maarten via internet toegang biedt tot onder meer verschillende applicaties en het kwaliteitshandboek van de organisatie. Huskes: "Daarom nemen we deel aan een pilot voor webservices van Unit 4 Cura ECD. Het uiterlijk en de inhoud van de webapplicatie moet namelijk toegankelijk zijn voor de zorgverleners van Zorggroep Sint Maarten." Huskes benadrukt dat de privacy van de cliënten onder alle omstandigheden gewaarborgd blijft.

Medewerkers zijn geïnformeerd over de ondersteuning van Unit 4 Cura ECD bij het Zorgleefplan en die plannen zijn goed ontvangen. "De grootste groep gebruikers, onze verzorgenden, reageert positief, ondanks de veranderingen die de invoering van het Zorgleefplan en het ECD met zich meebrengen. Maar ook de artsen en andere behandelaars zien de voordelen van een integraal pakket; namelijk het efficiënt kunnen delen van informatie met de collega's die bij de cliënt betrokken zijn."