Ingezonden persbericht


Zakelijk vluchtaanbod prijsvechter neemt verder af in zomer 2009

UTRECHT, 26 januari 2009 - BCD Travel, Nederlands marktleider op het gebied van zakenreizen, analyseert jaarlijks het aantal bestemmingen dat vanaf Nederland op zakelijk interessante vliegtijden door prijsvechters wordt aangevlogen. Het aanbod van de prijsvechter op zakelijk interessante bestemmingen en vluchttijden neemt verder af in de zomer van dit jaar. Nog steeds zijn er maar weinig verbindingen vanuit Nederland waar een prijsvechter, op zakelijk interessante tijden en frequenties vliegt. Het is een duidelijke trend dat de prijsvechters inzetten op het 'vrijetijdsvervoer'. Een categorie reizigers die gemakkelijk bediend kan worden met een enkele vlucht per dag.

BCD Travel analyseert jaarlijks het aantal bestemmingen dat vanaf Nederland, op zakelijk interessante vliegtijden* door de prijsvechters, wordt aangevlogen. Dat waren er:

Zomer 2006: 16 bestemmingen
Zomer 2007: 10 bestemmingen
Zomer 2008: 13 bestemmingen
Zomer 2009: 9 bestemmingen

De 'zakelijke prijsvechters bestemmingen' die ieder jaar terugkeren zijn:
- Barcelona

- Genève

- Leeds

- Liverpool

- Londen (Gatwick, Luton, Stansted)

- Nice

In 2009 is Berlijn aan dit overzicht toe te voegen. Deze bestemming wordt echter niet iedere dag als dagrand aangeboden (met Ryanair vanaf Weeze). Weggevallen is de bestemming Milaan met het opheffen van de Transavia lijn naar Bergamo. Wel vliegt easyJet meermalen per dag naar Malpensa, maar de tijden voldoen niet aan de dagrand - criteria.

Peter Buis, managing director van BCD Travel in Nederland en België: " Dit is geen goede ontwikkeling voor zakelijk Nederland, juist nu er meer dan ooit tevoren economische verbindingen in Europa nodig zijn. Vanwege de vliegtaks wijken Nederlandse reizigers uit naar luchthavens over de grens en dan is het logisch dat de luchtvaartmaatschappijen die beweging volgen."


* Dit zijn bestemmingen die meermalen daags worden aangevlogen door prijsvechters en waar tevens op dezelfde dag heen en terug gevlogen kan worden.

Over BCD Travel
BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 90 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 14 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 13.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl

Over BCD Holdings
BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met ongeveer 15.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 15 miljard.