Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Walter Wolff winnaar van de Leidse Jazz Award 2009

Tijdens 'Rita Reys in Concert', in Hotel Holiday Inn te Leiden op vrijdag 23 januari jl. werd, onder auspiciën van de stichting Leidse Jazz Geschiedenis, door Europe's First Lady of Jazz, Rita Reys de Leidse Jazz Award uitgereikt aan Walter Wolff

Deze activiteit vond plaats in nauwe samenwerking met het bestuur van de Leidse Jazzweek. De jury was unaniem in haar oordeel en wees Walter Wolff aan als de terechte winnaar van deze prestigieuze prijs.

De prijs bestaat uit drie delen:

- Leidse Jazz Award, een kristallen bokaal die in opdracht van het bestuur is ontworpen door beeldend kunstenaar Siem van der Marel, al meer dan veertig jaar verbonden aan Royal Leerdam Crystal.
- Een geldprijs van E 1.000, -.

- Een gehonoreerd optreden tijdens de opening van de Leidse Jazzweek in 2010.

Tien Nederlandse conservatoria waren uitgenodigd om een of meerdere studenten voor nominatie af te vaardigen. Hieruit zijn door de jury vijf inzenders genomineerd. Dat zijn in alfabetische volgorde: Philippe Lemm - Christian Pabst - Roos Plaatsman - Greg Torunski en Walter Wolff.

Walter Wolff, (1981 Helsinki, Finland)
Walter studeert sinds 2003 jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Docenten: Rob van Kreeveld, Juraj Stanik en klassiek piano bij Albert Brussee. Walter is internationaal actief en speelde tot op heden op diverse podia in Italië, Frankrijk, Portugal, Finland, Zweden, Denemarken, Estland en Luxemburg. Onlangs begeleidde hij de Amerikaanse en legendarische vibrafonist Teddy Charles tijdens een weektour door Nederland in o.a. De Burcht, Leiden; Theater Pepijn Den Haag en Bimhuis, Amsterdam. Het laatste concert werd live opgenomen door O.A.P. Records. Uitgave: lente 2009. Walter leidt het 'Walter Wolff Trio' en won in 2007 de 3e prijs van het internationale YPF (Young Pianist Foundation) Walter Wolff Trio bestaat uit: Walter Wolff - piano; Francesco Angiuli - bas (Italië) en Andreas Fryland - drums (Denemarken).

Juryleden:
Voorzitter Wouter Turkenburg, hoofddocent Jazzmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag; Bert Jansma, oud-journalist Haagsche Courant; Derek de Beurs, afgestudeerd jazzgitarist aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Cees Schrama, Musicus, Jazzconsultant voor Verve International en oud-presentator Tros Sesjun.

Voor continuering van de jaarlijkse uitgave van de 'Leidse Jazz Award' heeft het bestuur van de stichting 'Leidse Jazz Geschiedenis' zich voor de komende vier jaar garant gesteld.