Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tibotec introduceert INTELENCE® voor HIV combinatie therapie

Nieuwe kans voor HIV patiënten met NNRTI-resistentie is nu beschikbaar Tilburg, 19 januari 2009 ­ Tibotec, een divisie van Janssen-Cilag B.V. heeft het nieuwe HIV medicijn INTELENCE (etravirine) geïntroduceerd op de Nederlandse markt. INTELENCE biedt een nieuwe behandelmogelijkheid voor patiënten met een HIV-1 virus die resistent zijn tegen NNRTI's, een belangrijke groep aidsremmers. NNRTI's (niet-nucleoside reverse-transcriptaseremmers) worden in combinatie met andere medicijnen gebruikt om de vermenigvuldiging van het HIV-virus te remmen. Wanneer patiënten resistentie tegen één NNRTI ontwikkelen, zijn ze echter vaak resistent tegen alle middelen in die klasse. INTELENCE is ook een NNRTI maar biedt de mogelijkheid om in het geval van resistentie tegen de overige middelen in deze klasse wel gebruikt te worden.
"NNRTI's worden inmiddels meer dan tien jaar toegepast bij de behandeling van HIV maar door de ontwikkeling van NNRTI resistentie is het gebruik van deze belangrijke klasse van HIV geneesmiddelen beperkt," aldus Professor J. Lange, AIDS onderzoeker en hoogleraar interne geneeskunde in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. "INTELENCE breidt de NNRTI klasse uit voor veel patiënten in Nederland die al behandeld zijn maar een NNRTI-resistent virus hebben. Dit geeft deze patiënten de mogelijkheid om hun virus te onderdrukken tot een niet detecteerbaar niveau - het ultieme behandeldoel." Vergoeding
INTELENCE wordt volledig vergoed in het basispakket van de zorgverzekeringen. Onderzoek
Uit onderzoek blijkt dat significant meer patiënten die behandeld werden met INTELENCE een niet aantoonbare virale lading bereikten (minder dan 50 kopieën/ml) vergeleken met een andere groep die een placebo kreeg toegediend. De virale lading geeft de hoeveelheid virus in het bloed aan en is dus een belangrijke maatstaf om aan te geven of de behandeling succesvol is INTELENCE werd door de patiënten goed verdragen.
Voor INTELENCE is het aantal pillen beperkt tot twee 100 mg-tabletten, die tweemaal daags na een maaltijd ingenomen moeten worden. Patiënten die de tabletten niet in hun geheel kunnen slikken, mogen de tabletten uiteen laten vallen in een glas water en opdrinken. Raadpleeg de volledige productinformatie voor meer details mbv deze link: http://www.janssen-cilag.nl/content/products/janssen-cilag.nl_dut/pool_content/Intelence_spc.pdf

PERSBERICHT

Tibotec en Janssen-Cilag B.V.
Tibotec, een divisie van Janssen-Cilag B.V, brengt in Nederland INTELENCE op de markt. Tibotec wil het leven van patiënten verbeteren en onvervulde medische behoeften vervullen. Het bedrijf legt zich toe op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve HIV/AIDS-geneesmiddelen en anti-infectiemiddelen voor ziekten waar nog geen doeltreffende behandeling voor is. Naast de HIV portfolio heeft Tibotec diverse actieve onderzoeksprogramma's voor andere levensbedreigende virale ziekten zoals hepatitis C en tuberculose.
Tibotec wil voorzien in de behoeften van mensen die leven met HIV/AIDS. Het bedrijf streeft naar een open dialoog met alle belanghebbenden om te verzekeren dat de talenten, capaciteiten en middelen van het bedrijf gebruikt worden om een brede toegang tot hun geneesmiddelen te verkrijgen. Deze partijen betreffen onder andere NGO's, internationale overheidsorganisaties en HIV/AIDS patiëntenorganisaties. Tibotec ontwikkelt een "Global Access Programma" om de toegang tot zijn geneesmiddelen in ontwikkelings- landen te vergemakkelijken.
Janssen-Cilag B.V. is een leider op de geneesmiddelenmarkt in diverse ziektegebieden. Dit betreft onder meer de psychiatrie, neurologie, oncologie, hematologie, pijnbestrijding, gastro-enterologie en women's health.
Tibotec en Janssen-Cilag B.V. zijn onderdeel van Johnson & Johnson. CONTACT MET DE MEDIA: Eliane Lauwers-Ruter
+31 13 583 72 (kantoor)
+31 6 51 42 61 07 (gsm)

Referenties

1. Trottier B, Johnson M, Katlama C, et al. Pooled 48-Week analysis of DUET-1 and DUET-2: durable efficacy and safety results of etravirine (ETR; TMC125) in treatment-experienced HIV-infected patients. 17th CAHR 2008. Abstract P167. 2. Cheret A, Katlama C, Trottier B et al. Pooled 48-Week Analysis of DUET-1 and DUET-2: durable efficacy and safety results of etravirine (ETR; TMC125) in treatment-experienced HIV-infected patients. 15th ISHEID 2008. Abstract PS 1/5. 3. Vingerhoets J, Azijn H, Fransen E, et al. TMC125 displays a high genetic barrier to the development of resistance: evidence from in vitro experiments. J Virol 2005;79(20):12773-12782. 4. Valdez Madruga J, Cahn P, Grinsztejn B, et al. Efficacy and safety of TMC125 (etravirine) in treatment-experienced HIV-1-infected patients in DUET-1: 24-week results from a randomised, double-blind, placebo-controlled trial. Lancet 2007:370:29-38. 5. Lazzarin A, Campbell T, Clotet B, et al. Efficacy and safety of TMC125 (etravirine) in treatment-experienced HIV-1 infected patients in DUET-2: 24-week results from a randomised, double-blind, placebo-controlled trial. Lancet 2007;370:39-48. 6. Boone L. next-generation HIV-1 non-nucleoside reverse transcriptase inhibitors. Curr Opin Investig Drugs 2006;7(2):128-135.

Dr. Paul Janssenweg 150
5026 RH Tilburg
Postbus 90240
5000 LT Tilburg
telefoon: 0800-747 73 73
fax: 013-583 73 00
e-mail: tibotec@jacnl.jnj.com
internet: www.tibotec.nl

---- --